O romanca a devenit primul non-japonez ce ocupa o functie importanta in cadrul Japan Aerospace Exploration Agency

Stiu ca titlul e lung si pana intr-un punct misleading, dar acordati-mi cateva minute pentru stirea este importanta. Si e important s-o citim corect, pentru ca este rostogolita deja pe social media destul de viciat.

O romanca, pe numele ei Aurora Simionescu, a fost numita recent Associate Professor la Institute of Space and Astronautical Sciences, la randul lui parte a Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).

De ce este important? Pentru ca se pare ca este primul om de stiintat non japonez care are sansa de a ocupa o asemenea functie. De ce se pare? Pentru ca nu am gasit stirea ca si stire propriu-zisa intr-o sursa credibila.

Insa am intrat pe site-ul celor de la ISAS si, intr-adevar, Aurora Simionescu figureaza pe lista profesorilor asociati in cadrul Department of Space Astronomy and Astrophysics. Si m-am uitat si pe numele profesorilor din toate departamentele, care-s de forma initiala prenume si nume, si toate par la prima vedere nipone.

Deci cred ca informatia este reala.

Acum, Institute of Space and Astronautical Science este o divizie a Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) care se ocupa cu cercetarea stiintifica in spatiu. Din cate am reusit sa aflu, si sper sa nu ma insel prea tare, oamenii au rol extrem de important in lansarile japoneze de sateliti, cu ajutorul carora se efectueaza experimentele.

Iar doamna Simionescu, profesor asociat in cadrul Department of Space Astronomy and Astrophysics al ISAS, are, imi imaginez, responsabilitati foarte mari.

Acum, sunt convins ca stirea asta nu este la fel de spectaculoasa ca cele care proclama faptul ca “o romanca a ajuns in conducerea agentiei spatiale japoneze”, dar ma gandesc ca e mai corecta. Iar realizarile doamnei Simionescu, ajunsa in aceasta pozitie la numai 33 de ani, nu sunt deloc stirbite.

5
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JohannLanceRVladimir JianuJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

În sfîrșit un articol despre ‘spațiu’ dar fără ‘spațiu’. Fătuca nu m-ai are nicio treabă cu noi ăștia care au mai rămas pe aici,poate doar cu numele. Ca ia mai sunt alți 3,5 milioane de romînași care au roito din țară pt o viață mai bună,lejeră și normală.

Vladimir Jianu
Guest
Vladimir Jianu

Buna ziua As vrea sa va prezint o initiativa o gruparii de Aerofilatelie din Romania condusa de domnul Bartoc Alexandru si anume expozitia internationala de aerofilatelie ce va avea loc la Bacau la sfirsitul lunii mai . Acolo se va sarbatori recordul mondial al parasutistei romance Smaranda Braescu si alaturi de expozitia filatelica se va dezveli si o placa comemorativa referitoare la aceasta femeie din Romania care a realiyat un record mondial nedapasit pina citeva zeci de ani . La Sacramento SUA unde a avut loc saltul cu parasuta a doamnei Smaranda Braescu s+a pus o placva comemorativa din bronz… Read more »

Johann
Guest
Johann

Bravo ei!

Jap
Guest
Jap

Forța fie cu ‘căpșunarii’!