Peste 120.000 de spectatori la BIAS 2014

tarom micCel mai mare show aerian din România – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) s-a desfăşurat sâmbătă, 21 iunie, și duminică, 22 iunie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu, fiind organizat de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, ROMATSA, ROMAERO şi Clubul Sportiv AIBO.

Ce-a de-a şasea ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România a înregistrat în acest an un record de audienţă, de peste 120.000 de spectatori, şi a reunit 120 de aeronave civile şi militare în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 150 de piloţi şi paraşutişti de elită.

În cursul zilei de duminică s-a desfăşurat spectacolul aerian din cadrul BIAS 2014, la care au evolat: Baltic Bees, formaţia letonă cu un stil de pilotaj unic în lume, executând manevre artistice de maximă dificultate, Jurgis Kayris, campion mondial la acrobaţie aeriană, Flying Bulls, artişti ai zborului acrobatic, dar şi Luca Bertossio, campion mondial la acrobaţie cu planorul.

Pe parcursul evenimentului au evolat, de asemenea, numele consacrate din elita acrobaţiei aeriene a României: Aeroclubul României, Iacării Acrobaţi, TAROM, Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.

La BIAS 2014 au participat profesioniştii din elita Forţelor Aeriene Române, la manşa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 316 Alouette, IAK 52, IAR 330 PUMA şi C 130 Hercules. Spectatorii au mai putut urmări exerciţiile de poliţie aeriană şi sprijin pentru desant aerian, executate de Forţele Aeriene.

Spectatorii au putut vizita, sâmbătă şi duminică, General Aviation Exhibition, unde au fost expuse zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri. Totodată, la BIAS 2014, spectatorii au avut ocazia să vadă expuse la sol aeronave MIG 21 Lancer, Spartan C271, un elicopter militar Puma M, precum şi tehnică de luptă: radare, sisteme de lansare a rachetelor sol-aer, etc.

În cursul zilei de sâmbătă, în cadrul BIAS 2014, pe Aeroportul Băneasa a avut loc concertul trupei Cristi Minculescu & Nuțu Olteanu super grup.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bogdan

Pe mine anul asta Baltic Bees m-au dezamagit, au avut, din punctul meu de vedere o evolutie modesta. Ce mi-a placut insa a fost prezenta Fortelor Aeriene Romane. Felicitari si organizatorilor, spectacolul a fost unul frumos, fara sincope.
Sa vedem ce o sa fie acum la ziua portilor deschise de la Otopeni pe 12 iulie, am inteles ca vor fi zboruri pentru public cu Hercules si cu elicopterul. Nu pot sa confirm insa 100%.

Adi

Hmmm, 120 de mii de … , mda, …. bullshit.
Nu au fost 120.000. Poate 12.000. Restul au participat cu spiritul doar.

„Zecile” de avioane in display static erau pana in 20, cu elicopterul Puma medevac cu tot. Nu le-am numarat in parte, dar nu depaseau acest numar. Partea fantastica a fost ca era permis sa urci in cateva din ele, am apreciat asta. Pacat ca unele din cele mai interesante, gen Pipistrel, aveau accesul restrictionat, desi tot am trecut cordonul si, cu permisiunea gazdelor, m-am urcat in Virus SW.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x