Primul ROMBAC 1-11 va fi salvat

yr braPrimul avion de pasageri ROMBAC 1-11 construit in Romania, YR-BRA, va fi salvat.

Ca urmare a campaniei initiata de Aeronews si sprijinita de iubitorii aviatiei din Romania, inalti oficiali ai Tarom si CNAB au promis ca YR-BRA va avea un loc de cinste in fata Aeroportului International „Henri Coanda” – Otopeni.

Viitoarea locatie a primului avion reactiv de pasageri construit in tara noastra ar fi rondul din fata Aeroportului Otopeni.

„Am constatat interesul urias pe care campania YR-BRA l-a suscitat in randul pasionatilor romani de aviatie si am raspuns pozitiv solicitarilor venite pe aceasta tema. Ideaa mutarii avionului in rond ni se pare cea mai potrivita si vom face tot ce ne sta in putinta pentru a-l transfera in locul respectiv. Nu stiu daca YR-BRA va fi mutat in acest an, dar am convingerea ca in 2016 il vom vedea in fata Aeroportului International Henri Coanda. Sunt cateva formalitati obligatorii pe care trebuie sa le bifam, dar nu vad de ce ar fi probleme”, a declarat Valentin Iordache, directorul de Comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti si proaspat membru in Consiliul de Administratie al Tarom, pentru Aeronews.

Si CEO-ul Tarom, Christian Heinzmann este de acord cu aceasta solutie pentru salvarea avionului, care ar urma sa poarte livery-ul operatorului national.

„Pot sa va spun ca TAROM este alaturi de initiatorii ei si de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti in acest demers. Ne vom implica pentru a vopsi aeronava in livery-ul original si a-i reda stralucirea de odinioara. De asemenea, suntem gata sa asiguram asistenta tehnica necesara acolo unde este cazul. Cum si alte aeroporturi se mandresc cu exponate similare, de ce nu am face si noi asta?”

Iata ca initiativa laudabila a celor de la Aeronews are succes si o parte extrem de importanta a istoriei aviatiei romanesti va fi salvata si va primi un loc de cinste in fata celui mai important aeroport din tara.

Noi nu putem decat sa ne inclinam cu respect si sa salutam si sa sprijinim cum putem aceasta campanie.

ROMBAC 1-11 a fost versiunea romaneasca, fabricata sub licenta de Romaero Baneasa, a britanicului BAC (British Aircraft Corporation) One-Eleven.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johann Nunweiller

Bravo!
O initiativa demna de laudat.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x