Qatarul muta regina si cumpara F-15

In cursul zilei de miercuri, Qatarul si Statele Unite au anuntat semnarea unui acord pentru achizitia de avioane F-15QA in valoare de 12 miliarde de dolari. Deocamdata nu s-a avansat oficial o cifra, dar se pare ca este vorba despre 36 de bucati.

Si inainte ca trumpistii sa sara cu marea realizare a bufonului, aprobarea vanzarii de avioane catre Qatar venise anul trecut in noiembrie.

Asa, revenind putin la contract. Este foarte important in contextul in care Qatarul e incoltit de vecinii mai mari si mai puternici din punct de vedere militar.

Am spus ca qatarezii (cred ca nu-i cacofonie) si am sa explic de ce. Tarile din Golf, in frunte cu sauditii, poarta un razboi in primul rand economic, zic eu, Qatarul urmand a fi cam primul stat din zona care se apuca de afaceri serioase pe bani foarte multi cu Iranul. S-a scos in fata chestia cu terorismul, care nu-i falsa, dar sa acuze Arabia Saudita asta… ce gluma proasta.

Bun, eu recunosc ca ma asteptam la Qatar sa se replieze rapid in turma, cu riscul unor pierderi financiare mari, mai ales dupa ce the donald a iesit si el ca musca de pe… sustinand ca, de fapt, el a pus la cale reactia anti-qatareza.

Dar uite ca baietii au fost isteti, au dat drumul afacerii semnata cu Obama si au fortat practic SUA sa iasa din tonul strumpist. Iata o chestie interesanta tare:

The sale will increase security cooperation and interoperability between the U.S. and Qatar, the Pentagon said in an emailed statement on Wednesday.

Deci vine strump saptamana trecuta si zice de Qatar ca e nasol si ca una si ca alta. Iar acum, Pentagonul zice ca va creste cooperarea cu acelasi Qatar acuzat de strump. Pai cum e asta? Nu-i un fel de sah cu regina?

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LanceRCezarbalint stefan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
balint stefan
Guest
balint stefan

explodeaza preturile daca se apuca astia de razboi.
nici cu lovituri de stat nu merge.
o sa fie remiza.

Cezar
Guest
Cezar

@LanceRe,

Pai de indarjirea cu care Bell lupta pentru malaiul romanesc si ne ofera productie locala de Vipere nu zici nimic nimic? 🙂