Relu Cojocaru a primit post-mortem stelele de general

Foto: Resboiu
Aurelian Cojocaru, pilotul care si-a pierdut viata in urma accidentului aviatic din 2012, a fost avansat post-mortem la gradul de general de flotila aeriana prin decret prezidential.

Relu, asa cum era cunoscut de apropiati, are astfel parte de o mult prea tardiva, spun eu, recunoastere oficiala avansarea aceasta trebuind facuta daca nu imediat dupa accident, atunci dupa finalizarea anchetei.

In data de 22 august 2012, un avion IAR-99 se prabusea in Craiova. In cabina se aflau comandorul Aurelian Cojocaru, la vremea respectiva seful sectiei de piloti de incercare, navigatie si metorologie de la Centrul de Cercetari si Incercari in Zbor si locotenent-comandorul Relu Ioana.

La al treilea zbor al zilei, avionul a pierdut inaltime la scurt timp dupa decolare, iar comandorul Cojocaru a incercat o aterizare fortata dupa ce a evitat o zona locuita. Procurorii spun ca manevra ar fi fost una reusita, numai ca avionul a lovit un stalp de beton, impactul provocand explozia fatala.

Locotenent-comandorul Ioana s-a catapultat si a scapat cu viata, chiar daca a avut nevoie de ingrijiri medicale o buna perioada.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PetreTeodor Tanase Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Teodor Tanase
Guest
Teodor Tanase

Respect Relu ! Un om deosebit. 🙁

Petre
Guest
Petre

Pacat si respect! Rusine idiotilor care nu mentin zona aeroportuara cum trebuie.