Rusia vrea doua noi avioane de generatia V

Foto: Pavel Novikov
Rusia vrea doua noi avioane de generatia cinci si, sa nu radeti foarte tare, incepe sa lucreze la proiecte.

Cel mai avansat proiect la care nici nu s-a inceput lucrul este PAK DA, un interceptor care se doreste a fi inlocuitorul lui MiG-31.

Biroul de proiectare MiG a anuntat ca, in momentul de fata, lucreaza la un proiect pe care il va prezenta fortelor aeriene pentru a deveni un proiect adevarat.

Stiu, nu ati inteles prea bine. Deci MiG lucreaza la un proiect de avion de generatia V care sa inlocuiasca MiG-ul 31. Dupa ce va fi gata, proiectul va fi prezentat fortelor aeriene. Daca sar oamenii cu rublele, proiectul MiG se va transforma intr-un proiect de cercetare si dezvoltare a avionului, in cel mai optimist caz acesta urmand a fi demarat prin 2019.

Daca cercetarea si dezvoltarea vor decurge bine, la un moment dat ar putea sa apara o macheta si, cine stie, poate chiar un prototip.

Al doilea proiect, care nu e insa nici macar proiect, vizeaza un avion STOVL (short take-off and vertical landing) care sa fie folosit pentru viitoarele portavioane.

Intre timp, postacii rusnaci ironizeaza F-35-ul american. Care nu numai ca zboara, dar mai e si construit in serie deja.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JapLanceRgabriel neacsuRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

PAK-DA parca era bombardier si nu interceptor, iar pentru interceptare aveau de gand sau in cap, sau in gandurile din cap proiectul MIG-41.
Acum ca vorbim de avioane si astia vor STOL si portavioane e clar ca in gandurile din cap sunt “avioane”, iar cat priveste faza cu 2 proiecte noi de gen 5, iarasi au “avioane” in gandurile din cap, ori poate nu-si mai vad capul de atatea ganduri…

gabriel neacsu
Guest
gabriel neacsu

In primul comentriu de pe FB ni se spune deja ca productia de F-35 a fost oprita

Jap
Guest
Jap

Sterge repede articolul LanceRe,că-i plin de greșeli.