Se incinge cerul Siriei

Dupa o perioada de acalmie, pare ca se incinge din nou cerul Siriei, acolo unde au loc operatiuni destul de periculoase pentru fragilul echilibru care inca exista.

Doua episoade s-au intamplat recent. Primul, Israelul a bombardat din nou Damascul. Pentru a treia oara in acest an, Israelul a lovit tinte din capitala Siriei. De aceasta data, se pare ca a fost vorba despre un depozit care continea inclusiv carburant, explozia fiind mare.

Sirienii au facut iarasi gat, iar evreii au spus doar ca atunci cand e vorba de arme pentru Hezbollah ei vor actiona fara sa stea la discutii.

Discutii sunt insa despre minunatele sisteme antiaeriene rusesti, care pe net doboara si libeluta de pe oglinda baltii. Varianta rostogolita de mediile rusesti este ca exista un acord ruso-israelian ca evreii sa faca ce vor cu singura conditie de a anunta inainte. Varianta care nu explica de ce sierienii nu folosesc sistemele lor minunate si rusesti ca sa riposteze. Poate, doar poate, pentru ca nu-s asa de minunate? Intreb si eu.

Al doilea episod este mult mai recent, Israelul anuntand recent ca un sistem Patriot a doborat o tinta deasupra Inaltimilor Golan.

S-ar parea ca ar fi o drona, siriana, rusa, iraniana sau dracu’ stie, care a fost data jos rapid si fara discutie. Ah, si drona asta a venit de pe teritoriul sirian. Frumos sau nu?

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
albertŞtefanJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Ăstai frecușul zilnic dintre ei fratelo. Dar să zici în gura mare că S-300 e nașpă,e blasfemie curată. Cu ceva timp în urmă au fost niște exerciţii israelo-elene,unde evreii s-au dus cu F-15,16 să vadă ce pot s-ăi ‘facă’ lui S-300. După cîteva încercări și scenarii diferite,evreii și-au luato rău de tot pe cîrcă și la urmă au recunoscut cu jumate de gură că au fost făcuți fasole cu cîrnați.

Ştefan
Guest
Ştefan
albert
Guest
albert

Drona se ataca cu http://antikopter.ru/stupor