Spania retrage avioanele Mirage F1. Argentina vrea sa le cumpere

mirage f1 spaniaFortele Aeriene Spaniole nu vor mai folosi mult timp avioanele Mirage F1, aflate in plin proces de retragere din inventarul unitatilor operative. Ibericii sunt gata sa faca si niste bani din aceasta afacere, pregatind vanzarea aparatelor Argentinei.

Potrivit presei locale, in prezent Ejercito del Aire mai zboara doar 8 Mirage F1, la baza aeriana din Albacete, alte patru bucati fiind in conservare in aceeasi locatie.

Cum bugetul Ministerului Apararii a intrat la apa pe motiv de criza financiara, batranele aparate franceze vor fi sacrificate, misiunile lor urmand a fi preluate de noile Eurofighter Typhoon.

O delegatie argentiniana a inspectat deja avioanele de la Albacete, sud-americanii declarandu-se destul de multumiti de ce au gasit. O decizie finala nu a fost luata inca, dar negocierile dintre cele doua parti sunt in toi si am putea avea un anunt oficial pana la sfarsitul lunii iunie.

Argentinienii au nevoie de avioane pentru a-si carpi Fortele Aeriene, in timp ce spaniolii au mare nevoie de bani la bugetul apararii, astfel ca ambele parti sunt extrem de interesate de realizarea afacerii.

Mirage F1 va iesi oficial din dotarea Ejercito del Aire in data de 23 iunie, cand va avea loc si o mica ceremonie la baza aeriana Los Llanos, din Albacete. Spaniolii utilizeaza acest tip de avion din 1975.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x