Spotter Day pe Vârful Caraiman

Read Time:1 Minute, 25 Second

Forțele Aeriene Române organizează în premieră un eveniment de tipul ”Spotter Day” pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi.

Miercuri, 10 iulie, avioanele militare și civile vor survola Valea Prahovei și Monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman, oferind posibilitatea unor cadre unice.

Evenimentul este deschis jurnaliștilor, dar și fotografilor amatori care vor să încerce să obțină cadre unice cu avioanele militare și sportive.

”Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, miercuri, 10 iulie 2024, în funcţie de condiţiile meteorologice (rezervă, 11 iulie), începând cu ora 09:00, la monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman, se va desfășura un eveniment tip “Spotter Day”.

Activitatea presupune survolul Văii Prahova și monumentului Crucea Eroilor cu aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAK-52, IAR-330 și IAR-99 dar și S-70 BlackHawk aparţinând Ministerului Afacerilor Interne și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

În cadrul evenimentului sunt așteptați la monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman spotterii și reprezentanții mass-media care doresc să participe, fără a fi necesară o acreditare prealabilă. Activitatea reprezintă o oportunitate unică atât pentru Forțele Aeriene Române, cât și pentru toți participanții, fiind pentru prima dată organizat un astfel de eveniment.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților.”

Este foarte important de spus că la eveniment nu se asigură transport, astfel că fiecare spotter trebuie să ajungă la monument pe cont propriu. Cea mai facilă opțiune de a ajunge este cu telecabina din Bușteni până la cabana Babele, iar apoi urmezi un traseu de aproximativ o oră.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mark rutte nato Previous post Mark Rutte va fi următorul Secretar General al NATO
Next post Wizz Air a lansat ruta București – Budapesta