Taiwanul ar putea utiliza ski-jump pentru pistele de decolare

Taiwanul analizeaza posibilitatea de a monta instalatii modulare ski-jump pentru pistele de decolare improvizate pe care le va folosi in cazul unui conflict.

Ministerul Apararii de la Taipei a lansat un studiu in acest sens, pentru a vedea daca solutia este viabila si poate fi aplicata.

Pe scurt, taiwanezii se asteapta ca, in cazul unui conflict cu China comunista, primele lovite sa fie aerodromurile militare. Exista, din cate am inteles, un plan pentru evacuarea avioanelor pe piste improvizate, iar elementul ski-jump ar fi pentru a imbunatati reactia.

In esenta, ar fi vorba despre elemente modulare ce pot fi montate pe pistele improvizate si care actioneaza ca o platforma similara cu cele de pe portavioane.

Distanta de decolare a avioanelor s-ar reduce semnificativ, ceea ce este foarte important in cazul in care ar fi distruse pistele de decolare-aterizare de pe aerodromuri.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Raptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Raptor
Guest
Raptor

“Distanta de decolare a avioanelor s-ar reduce semnificativ, ceea ce este foarte important in cazul in care ar fi distruse pistele de decolare-aterizare de pe aerodromuri.” Din ce am citit in cazul sky-jump si incarcarea aparatelor va fi redusa. Deci, pot avea o optiune salvatoare in cazul in care aeroporturile ar fi lovite, dar nu pot fi incarcate la capacitatea maxima. Cat priveste o alarma in acest caz, cred ca timpul in care vor ridica aparatele in aer pentru misiune va fi semnificativ mai mare deoarece nu au toata logistica unui aeroport, sa nu mai spun de haosul de gestionat… Read more »