Tarom anunta curse catre Roma, Paris si Londra, din Iasi

Read Time:1 Minute, 24 Second

tarom2Directorul general al companiei Tarom, Sorin Georgescu, a declarat că până la jumătatea anului viitor Iaşiul va avea legături aeriene directe cu Roma, Paris şi Londra, el precizând că Tarom va înfiinţa o bază operativă pe aeroportul din Iaşi.

Sorin Georgescu a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că pentru Tarom Iaşiul reprezintă un punct strategic important, el adăugând că vor fi introduse curse aeriene către mai multe oraşe europene importante.

Potrivit directorului general al Tarom, începând cu 1 decembrie vor fi introduse zboruri din Iaşi către Roma, urmând ca din primăvara anului 2013 de la Iaşi să existe curse aeriene şi către Londra şi Paris.

„Pentru Roma vor exista trei-patru frecvenţe pe săptămână. Din primăvara viitoare, se va putea zbura din Iaşi şi către Paris şi Londra, apoi ne gândim să introducem şi curse Iaşi-Verona şi Iaşi-Torino. Totodată, analizăm varianta unor zboruri interne Iaşi-Cluj, Iaşi. Timişoara şi Iaşi-Constanţa”, a afirmat directorul Tarom.

Totodată, el a anunţat că la Iaşi va fi înfiinţată o bază operativă a companiei Tarom.

„Vom avea personal şcolarizat în Iaşi – echipaje de comandă şi de stewardese. E nevoie de o bază la Iaşi în condiţiile în care vor fi introduse zboruri suplimentare”, a spus Sorin Georgescu.

La rândul său, directorul Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că a purtat discuţii cu mai multe companii aeriene, dar că în final s-a decis colaborarea cu Tarom.

„Sunt multe în plan, inclusiv curse de la Iaşi către Munchen, Frankfurt şi Amsterdam, operate tot de Tarom”, a spus Marius Bodea.

În prezent, pe aeroportul ieşean există o singură cursă externă, spre Viena, operată de compania Austrian Airlines.

Mediafax

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Aeronavele franceze care opereaza in Mali
Next post F-16D ramane consemnat la sol in Israel. Probleme la trenul de aterizare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x