Trafic aerian record pe Otopeni in perioada 7-11 mai

Read Time:2 Minute, 40 Second

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în perioada 7-9 mai, un număr de 16.757 de pasageri sosiţi pe curse charter pe cele două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu – pentru a participa la finala Europa League 2012.

În ziua marii finale UEFA Europa League 2012, numărul pasagerilor sosiţi pe curse charter pe AIHCB l-a depăşit cu mult pe cel al pasagerilor curselor regulate, astfel că traficul total a fost de 24.025 pasageri sosiţi, faţă de aproximativ 10.000 într-o zi obişnuită.

În data de 10 mai, numărul total al pasagerilor plecaţi de pe AIHCB a fost de 27.080, faţă de cei aproximativ 10.000 de pasageri care se îmbarcă de pe principalul aeroport al Capitalei într-o zi normală.

Totalul pasagerilor procesaţi (sosiri/plecări) în data de 9 mai pe AIHCB a fost de 34.711, iar în data 10 mai au fost 36.158 de pasageri care au sosit şi au plecat pe Aeroportul Henri Coandă, capacitatea fluxului de plecări fiind crescută, pentru această zi, de la 1.200 la 3.000 de pasageri pe oră.

În data de 9 mai, una dintre cele două piste ale Aeroportului Henri Coandă a fost transformată în parcare pentru aeronavele charter, în total pe AIHCB fiind parcate un număr record de 108 aeronave, 74 dintre acestea operând chartere cu suporteri.

Pentru prima dată în istoria sa de 100 de ani, pe Aeroportul Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu a aterizat o aeronavă Boeing 747-700 care, în data de 7 mai, a adus la Bucureşti 475 de pasageri: echipa Athletic Bilbao şi suporteri ai acesteia. Şi aeronava echipei Atletico Madrid a aterizat, cu 200 de pasageri la bord, tot la Băneasa.

În perioada evenimentului UEFA Europa League, au fost efectuate 77 de curse charter pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa.

Organizarea acestui eveniment a reprezentat o provocare operaţională majoră, căreia CNAB i-a făcut faţă cu profesionalism, traficul aerian desfăşurându-se normal pe ambele aeroporturi ale Capitalei, fiind îndeplinite toate condiţiile pentru buna desfăşurare a operaţiunilor aeriene. “Testul de stres” al celor mai aglomerate zile din istoria Aeroportului Henri Coandă a fost trecut cu brio de angajaţii CNAB, Finala Europa League fiind un pariu câştigat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti îşi exprimă aprecierea pentru profesionalismul de care au dat dovadă instituţiile implicate, alături de CNAB, în organizarea finalei Europa League 2012 şi care au colaborat pentru buna desfăşurare a activităţii aeroportuare în perioada acestui eveniment: Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal, precum şi Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Globeground România, Menzies România, Tarom, Aviation Petroleum, Petrom Aviation, Romanian Fuelling Services, dar şi: Direcţia Generală Prevenire şi Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Brigada Specială de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, Direcţia de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene, Serviciul Poliţie Rutieră Ilfov, Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti – Biroul Vamal AIHCB, SMURD Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Codrii Vlăsiei” Ilfov, IPTANA, Flotila 90 Transport Aerian.

Serviciul Comunicare
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Cu Antonovul „la arat”
Next post Un Boeing 747 fara motoare, in bataia vantului (VIDEO)
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x