Turcia & Rusia BFF: Primele joint air strike

Vi se pare cumva peste mana ca un stat de baza al NATO sa execute misiuni de lupta in comun cu Rusia? Ei bine, tocmai s-a intamplat, avioane rusesti si turcesti executand lovituri aeriene in Siria.

La aceasta prima joint air strike au participat, in ordinea numerelor de pe tricouri, patru F-16 si patru F-4 turcesti, dar si patru Su-24, patru Su-25 si un Su-34 rusesti.

17 avioane pestrite care au lovit 36 de tinte, rusii declarand apoi ca bombardamentele au fost “foarte eficiente”.

Pai BFF sau nu? 🙂

Ah, sa nu uitam ca aceste joint air strike vin dupa ce mandra armie turca s-a impotmolit grav de tot la Al-Bab, acolo unde descultii jihadisti le-au aratat ce inseamna cu adevarat razboi. Turcii au inceput sa miorlaie spre NATO si, evident, SUA, dar astia, dupa ce ii asistasera la inceputul campaniei si au fost luati peste picior, au zis pas.

A rezultat o reactie vehementa a turcilor, care au amenintat chiar cu inchiderea portilor de la baza Incirlik, pana cand vladut cel putin a simtit ca e momentul sa se bata pe spate cu tovarasul tayyip.

Si asa s-a ajuns ca F-urile sa execute misiuni de lupa in comun cu Suhoaiele, asta dupa ce un F a dat jos un Suhoi nu mai departe de noiembrie 2015.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IAR 80LanceRTigrulArkan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
TigrulArkan
Guest
TigrulArkan

Asta inseamna cat aviatia romana….dar mult mai perfomanta..

IAR 80
Guest
IAR 80

Pe la sfarsitul secolului 19 noi eram BFF cu rusii, atunci cand ne-au ajutat sa ne castigam independenta fata de Imperiul Otoman. Impreuna cu rusii am luptat si in primul razboi mondial cand. Imperiul Otoman era de partea Puterilor Centrale. Cum se schimba lucrurile!