US Navy vrea un avion nou pentru portavioanele nucleare

Marina Militara a Statelor Unite, US Navy, vrea un avion nou, unul care sa poata inlocui, din 2030, deja batranele Boeing F/A-18E/F Super Hornet si EA-18G Growler.

In acest sens, marinarii americani au trimis producatorilor un RfI (Request for Information – Solicitare de Informatii).

Noul avion nu trebuie sa fie neaparat nou, fiind acceptate si propuneri de „modernizare radicala” a aparatelor aflate in uz, si nu trebuie sa fie neaparat unul cu echipaj uman, semn ca yankeii iau tot mai in serios folosirea dronelor in locul aparatelor clasice.

„In momentul de fata, cautam doar informatii”, a tinut sa precizeze amiralul Donald Gaddis. Astfel, un program de dezvoltare a avionului nu exista acum, insa el ar putea fi lansat in anii urmatori, in functie de reactia producatorilor.

Totusi, in jurul anului 2030, Super Hornet-urile vor ajunge la finalul resursei de zbor, astfel ca Marina, dar si Infanteria Marina (US Marines) vor avea nevoie de un inlocuitor. De asemenea, si Fortele Aeriene (US Air Force) iau in considerare posibilitatea de a incepe dezvoltarea urmasului lui F-22, asa ca nu ar fi exclus un nou proiect comun intre cele trei forte, pe modelul F-35.

Problema cea mai mare este cea financiara, astfel ca cei care speculeaza cu privinta la viitorul aviatiei militare dau ca sigura constructia unei drone.

Foto: Boeing F/A-XX

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x