VIDEO | Accident spectaculos cu doua avioane Airbus pe aeroportul din Istanbul

Un accident spectaculos a avut loc pe aeroportul Ataturk Internationa, din Istanbul, doua avioane Airbus fiind implicate. Si spun spectaculos pentru ca nimeni nu a fost ranit, deci povestea poate fi privita cu destul de multa detasare.

Un Airbus A321 (TC-JMM) al celor de la Turkish Airlines, proaspat aterizat la Istanbul, ar fi trebuit sa ajunga pe o pozitie de parcare inainte de debarca pasagerii, insa, dintr-un motiv pe care nu l-am vazut inc public, a fost oprit cu cateva zeci de metri bune inainte de repsectiva pozitie.

Asta a facut ca un Airbus A330 (HL7792) al celor de la Asiana Airlines care se pregatea de decolare sa ii loveasca stabilizatorul vertical cu planul drept.

A330 rula pe o bretea in conditii care par absolut normale, A321 fiind oprit complet aiurea din cate se pare.

In urma incidentului, deriva avionului Turkish Airlines a fost distrusa, iar aripa dreapta a aparatului Asiana a suferit, de asemenea, avarii majore.

Cum spuneam, nimeni nu a avut de suferit, dar ramane un incident costisitor pentru companii. Eu unul sunt curios daca se va dovedi un incident de dirijare la sol, ceea ce pare oricum privesti, sau daca a fost o eroare a unuia dintre echipaje.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of