VIDEO | Chinezii au dat la zbor prima drona cargo

Chinezii au prezentat inclusiv in zbor prima drona cargo. Si cand spun cargo, ma refer la un avion fara pilot care poate transporta o tona si jumatate de incarcatura.

AT200 este denumirea dronei dezvoltata de cateva institute de cercetare si companii private din provincia Shaanxi.

Drona chinezeasca nu a fost fabricata de la zero, ci dezvoltata pe o platforma deja verificata, si aici vorbim despre avionul utilitar PAC P-750 al celor de la Pacific Aerospace Limited, din Noua Zeelanda.

In esenta, avionul nu a fost schimbat foarte mult la exterior, lucrurile care ies in evidenta fiind geamurile cockpitului acoperite si dispozitivul probabil de control de la distanta cu dimensiuni apreciabile din partea inferioara.

Ca si performante, AT200 ar avea o sarcina utila de 1,5 tone, o viteza maxima de 313 km/h, o distanta de zbor de aproape 2.200 de kilometri si un plafon de serviciu de 6.100 de metri.

Cu o distanta de decolare-aterizare estimata la numai 200 de metri la greutatea maxima, drona ar putea fi utilizata mai ales in zonele greu accesibile avioanelor comerciale coventionale.

Primul zbor a durat 26 de minute si a decurs perfect, spun chinezii, care insa nu au vorbit prea mult despre planurile de viitor.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of