Wizz Air a ajuns la 100 de avioane in flota

Read Time:2 Minute, 26 Second

Foto: WizzAir
Wizz Air anunta ca a primit recent avionul cu numarul 100 al flotei pe care o opereaza, o performanta notabila pentru orice companie.

Comentam mai pe larg la AvNews-ul de saptamana aceasta, pana atunci iata comunicatul companiei:

„Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și liderul companiilor de low-cost din Europa Centrală și de Est, sărbătorește astăzi un reper unic: 100 de aeronave în flota companiei. Pentru a marca acest eveniment special, o aeronavă ultra-eficientă, de ultimă generație, Airbus A321 cu un logo special a fost dezvăluită la Budapesta. Reflectând importanța tot mai mare a Wizz Air pentru comunitățile pe care le servește, a fost anunțată fundația WIZZ care își va concentra activitatea pe patru domenii diferite: sănătate, educație, îngrijire pentru copii și ajutor de urgență.

Flota Wizz Air a crescut la 100 de aeronave în doar 14 ani de la începerea operațiunilor, oferind cu mândrie celor peste 155 de milioane de pasageri prețuri scăzute și realizând zboruri accesibile pentru și mai mulți oameni decât oricând. Wizz Air continuă să-și dezvolte rețeaua și să stimuleze piețele pe care le deservește prin prețuri mici, ceea ce conduce spre ambiția de a deveni una dintre primele cinci companii aeriene din Europa.

Planurile de viitor ale Wizz Air sunt susținute de comenzile deja angajate pentru alte 268 de aeronave de ultimă generație pentru livrare până la sfârșitul anului 2026, ceea ce va aduce flota la aproape 300 de aeronave, transportând 100 de milioane de pasageri pe an, susținută de o echipă de 10.000 de colegi. Un accent deosebit pe digitalizare va permite Wizz Air să devină în același timp o companie care se concentrează și mai mult asupra clienților, dar și să-și eficientizeze și mai mult activitatea.

Flota modernă WIZZ, cu o medie de 4,6 ani, este un element esențial în modelul de afaceri ultra low-cost al companiei aeriene, împreună cu caracteristicile modelului Airbus A321, fiind cele mai eficiente avioane cu un singur culoar întâlnite la această oră. Numărul mai mare de locuri din Airbus A321 comparativ cu Airbus A320 înseamnă că primul model este mai eficient și mai prietenos cu mediul înconjurător, și că A321ceo oferă o reducere cu 10% a costului unitar în comparație cu Airbus A320ceo. Până în 2023, 75% din locurile Wizz Air vor fi la bordul unui Airbus A321. O nouă etapă va începe în 2019, când companiei îi va fi livrat primul avion din familia Airbus A320neo, o aeronavă ale cărei motoare cu tehnologie de ultimă generație vor asigura o reducere cu 10% a costurilor unitare față de actualul Airbus A321ceo. Aeronavele vor fi propulsate de motoarele Pratt&Whitney PW1100G-JM, motorul cel mai ecologic și cel mai silențios din clasa sa, care va oferi un avantaj de combustibil de cel puțin 16% comparativ cu modelul A321ceo.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Aeromania 2018 are din nou intrare libera
Next post SUA au trimis avioane F-16 pe flancul estic al NATO