Zborul MH17 a fost doborat deasupra Ucrainei si s-a dezintegrat in aerMH17 crash: Dutch experts say numerous objects hit plane

mh17Anchetatorii olandezi au prezentat primele concluzii ale anchetei demarata in cazul zborului MH17, prabusit in estul Ucrainei in data de 17 iulie.

Fiind vorba despre o ancheta preliminara, olandezii s-au ferit sa dea verdicte clare, insa, din ceea ce au anuntat, concluzia este una singura: avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborat.

Anchetatorii spun ca aeronava “nu avea probleme tehnice” si ca nu au fost descoperite probe care sa semnaleze vreo “eroare umana sau tehnica”.

De asemenea, cauza prabusitii avionului este lovirea de “numeroase obiecte” care au “strapuns fuselajul cu o viteza foarte mare”. Boeingul s-a dezintegrat pur si simplu in aer, motiv pentru care suprafata pe care s-a imprastiat aeronava la sol este una considerabila.

Asa cum am spus, pentru ca este un raport preliminar, anchetatorii s-au ferit sa ofere vreun verdict clar, insa, din ceea ce au dat publicitatii pana acum, se poate trage o concluzie logica, aceea ca Boeingul a fost doborat.

Ancheta va continua, insa raportul final va mai intarzia, mai ales ca specialistii olandezi si malaezieni n-au avut acces la locul prabusirii avionului, in zona ducandu-se si acum lupte intre insurgentii prorusi si armata Ucrainei.mh17Dutch experts say Malaysia Airlines flight MH17 broke up in mid-air after being hit by “numerous objects” that “pierced the plane at high velocity”.

A report released by the Dutch Safety Board said there was “no evidence of technical or human error”. A BBC correspondent says this evidence is consistent with the plane being struck by shrapnel from a missile.

The plane was flying from Amsterdam to Kuala Lumpur when it crashed in rebel-held territory eastern Ukraine in July. All 298 people on board, most of them from the Netherlands, died when the plane came down, amid reports it was shot down by pro-Russian rebels.

Dutch aviation investigators relied on information from the black box flight data recorders, air traffic control, satellite images and photos from the scene to compile the preliminary report.

[Read more on BBC…]

6
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
cristianenzoLanceRCorneliusJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Interesant ar fi ca anchetatorii nu ne spuna si cine este de vina pt doborirea avionului.

Cornelius
Guest
Cornelius

Circulă pe Internet și versiunea interceptării cu un avion de vânătoare, într-un reportaj – anchetă efectuat de către o jurnalistă ucrainiană (rusă?). În clipul video apar martori ce declară că a fost observat și un alt avion cu reacție în momentul prăbușirii. Formula ”doborât” poate dovedi ambiguitatea finalizării cercetărilor oficiale.

enzo
Guest

Word:
Declarațiile zilei: “Catastrofa de la 17 iulie a avut loc în spațiul aerian al Ucrainei, care poartă întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat” – ministrul rus al apărarii, Serghei Șoigu.

Tipic rusesc.

cristian
Guest
cristian

In mod întâmplator, este foarte posibil ca, de data asta ministrul rus al apărării sa aibă dreptate. Operatorul de pe BUK a văzut fără dubiu ca este vorba de un avion civil. Iar povestea ca in el putea fi Putin, este o poveste cusuta cu ață alba. Este mult mai probabil ca Ucraina, profitând de survolul avionului MH 17, sa încerce sa strecoare un Su-25 in zona separatiștilor, care sa nu fie detectat si doborât. Iar operatorul BUK s-ar putea sa-l fi văzut și sa fi tras in el, nu in avionul civil. Avionul a detectat racheta și s-a ascuns… Read more »