Academia RAF nu mai pregateste piloti de jumatate de an. Avioanele au cedat!

tutor RAFAcademia Fortelor Aeriene Regale Britanice, Royal Air Force College pe numele lui, nu mai pregateste noi piloti de jumatate de an. Avioanele folosite pentru antrenamentul initial au un mare defect si au fost oprite de la zbor pe termen nelimitat.

Royal Air Force College foloseste pentru antrenamentul initial al viitorilor piloti – elementary training – avionul de productie germana Grob G 115E Tutor. Numai ca aceste aparate au fost implicate intr-o serie de evenimente extrem de serioase, motiv pentru care s-a decis oprirea lor de la zbor.

Concret, in august 2012 si in ianuarie 2013 au avut loc doua incidente similare, elicile a doua avioane desprinzandu-se in plin zbor, fiind nevoie ca instructorii sa le aterizeze fortat.

Ministerul Apararii a luat decizia opririi zborurilor cu Grob G 115E Tutor pana la gasirea unei solutii. Dar solutia nu se intrevede deocamdata.

Din relatarile presei britanice se pare ca producatorul a incercat mai multe solutii, inclusiv redesenarea elicei, insa pana acum nu s-a gasit o rezolvare a problemei.

Royal Air Force College functioneaza pe baza aeriana Cranwell. Aici se afla patru escadrile operative, doua dintre ele dotate cu avionul Tutor. Este vorba despre 16 (R) Squadron, cel utilizat pentru antrenamentul initial al viitorul piloti, si 115 (R) Squadron, unde se pregatesc instructorii.

Avioanele Grob G 115E Tutor ale Royal Air Force College sunt detinute si intretinute de o companie civila britanica, cea care le-a achizitionat din Germania. Ele au inmatriculare civila, insa sunt operate de Fortele Aeriene.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x