Adeus Rafale! Brazilia renunta la omnirolul francezAdeus Rafale! Brasil gave up the french omnirole

Read Time:1 Minute, 42 Second

Rafale-BrazilBrazilia a renuntat la intentia de a achizitiona avioanele Dassault Rafale. Din cate se pare, pretul mult prea mare al „omniroalelor” i-a facut pe francezi sa dea inapoi.

Potrivit presei locale, presedintele Dilma Rouseff i-ar fi transmis omologului sau francez, in timpul vizitei pe care acesta a intreprins-o in Brazilia, ca nu se pune problema ca Franta sa-si poata vinde avioanele. Cel putin nu in Brazilia.

Iar motivul este unul simplu si pragmatic – Rafale costa de doua ori mai mult decat competitorii F-18 Super Hornet si Saab Gripen E/F. Asta spune presa din Brazilia, pentru ca pana acum nu a existat o luare de pozitie oficiala cu privire la informatiile despre Brazilia si Rafale.

Totusi, e foarte, foarte greu de crezut ca un Rafale, cat e el de scump, poate costa de doua ori mai mult decat un Super Hornet, care si el este extraordinar de scump.

Verosimila este varianta cu Rafale avand un pret de doua ori mai mare ca cel al Gripen-ului si cu un lobby american de exceptie care mentine avionul celor de la Boeing in competitie.

Competitie care nu stim totusi cand se va termina, intrucat Brazilia evident nu are miliardele de dolari necesare pentru o asemenea investitie.Rafale-BrazilBrazil gave up the intention to buy Dassault Rafale jets. Apparently, the reason that made them to back down is the „omnirole”.

According to local media , President Dilma Rouseff would have told this to her French counterpart during his recent visit in Brazil there is no chance for France to sell airplanes. At least not in Brazil.

And the reason is simple and pragmatic – Rafale costs twice more than it’s competitors, the F-18 Super Hornet and the Saab Gripen E/F.

However , it’s very , very hard to believe that a Rafale, as expensive as it is, can cost twice more than a Super Hornet , which is also extraordinarily expensive. A more plausible version is that Rafale costs double than Gripen and the exceptional American lobby keeps the Boeing jet in the competition.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post <!--:ro-->Multirolul low cost a efectuat primul zbor | Video<!--:--><!--:en-->Cessna’s low cost multirole jet at first flight | Video<!--:-->
Next post <!--:ro-->Un MiG-31 s-a prabusit in Rusia<!--:--><!--:en-->MiG-31 crashed in Russia<!--:-->