Aeromania 2013: Avion si elicopter vs. motociclete si masina | Foto

yak cursaJoi, cu doua zile inaintea mitingului de la Tuzla/Mamaia – Aeromania 2013 – cordonul dintre Venus si Saturn a fost gazda unei curse aero-moto-auto extrem de spectaculoasa.

S-au asezat la linia de start un avion, un elicopter, doua motociclete si o masina sport. Iata care au fost concurentii:

Avion Yak-52, cu Dan Stefanescu la mansa: pilot cu peste 10.500 ore de zbor, Comandant de Boeing 737 – Compania TAROM, fost component al Lotului National de Acrobatie, in 1997 & 1998 Campion National Acrobatie si Aterizare la Punct fix si Maestru al Sportului.

Elicopterul Cabri G2, cu Vasile Chivu la mansa, pilot elicopter, 56 de ani, 7.200 ore de zbor.
Cabri G2 este un elicopter cu două locuri, cu un rotor principal complet articulat cu trei pale și un rotor de coada de tip Fenestron. Propulsat de un motor cu piston de 180 cp (134 kW), a zburat pentru prima dată în martie 2005.

Motocicleta Suzuki Hayabusa (sau GSX1300R), condusa de pilotul de elicopter Sorin Herea, 32 de ani, 1.200 de ore de zbor. Hayabusa este o motocicleta sport fabricata de Suzuki incepand din 1999, clasificata imediat drept cea mai rapida motocicleta de serie, avand o viteza maxima de 303 – 312 km pe oră.

Motocicleta Honda VFR, condusa de Vasilache Adrian Stefan, comandantul aeroportului Tuzla – pilot, mecanic de aviatie

Masina Jaguar XKR-S, pilotata de Roxana Ciuhulescu.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul Primariei Municipiului Mangalia si al Politiei Locale.

Invingatorul a fost… greu de stabilit! Avionul, elicopterul, masina si cele doua motociclete au trecut linia de sosire destul de apropiate. Cabri G2 a fost invins de vehiculele terestre, insa Dan Stefanescu a salvat onoarea aviatorilor impunandu-se cu al sau Yak-52.

Foto Rafael Cucu via Discovery

Mitingul aviatic Aeromania 2013 va avea loc pe 13 si 14 iulie deasupra plajei Laguna din Mangalia si la aerodromul Regional Air Services din Tuzla.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x