Aeroport international la Adunatii Copaceni, gata in 2015

Read Time:1 Minute, 3 Second

Una dintre cele mai mari linii low cost este dispusă să construiască un aeroport privat în Adunaţii Copăceni. Investitorul a cumpărat 300 de hectare chiar lângă drumul care leagă Bucureştiul de Giurgiu, iar lucrările vor începe la sfârşitul acestui an şi ar trebui să dureze până în vara lui 2015.

Pentru a rezolva şi problema transportului, autorităţile se gândesc să construiască două linii de metrou: una din Giurgiu şi alta din Capitală.

Deşi investiţia totală este de aproximativ 230 de milioane de euro, patronul companiei low cost va deţine doar 50% din viitorul aeroport, jumătate fiind finanţată de alţi potenţiali investitori. Noul aeroport va găzdui în medie două milioane de pasageri pe an.

Aeroportul va avea o singură pistă, cu o lungime totală de 3.200 de metri, orientată Est-Vest, potrivit dcnews.ro. Acesta se va afla la 22 de kilometri de Bucureşti, 40 de kilometri de Giurgiu sau 50 de kilometri de Russe, Bulgaria.

Lucrările vor începe la sfârşitul acestui an şi ar trebui să dureze până în vara lui 2015.

Ideea construcţiei la Adunaţii Copăceni a unui aeroport internaţional nu este nouă. Primul care s-a gândit la un astfel de plan a fost Nicolae Ceauşescu. Cu aceeaşi idee a cochetat şi Guvernul Tăriceanu, în 2008.

Jurnalul

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post US Navy vrea un avion nou pentru portavioanele nucleare
Next post Doru Davidovici – Omul, Pilotul, Scriitorul
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x