Airbus vinde elicoptere Ucrainei si anunta ca participa la o licitatie in Romania

Foto: Airbus
Airbus Helicopters se misca destul de bine in perioada asta a anului mai ales in zona din Estul Europei. Dupa ce si-au asigurat un contract pentru H145 in Ungaria, cei de la AH au dat lovitura in Ucraina, cu o comanda totala de 55 de aparate.

Ministerul de Interne de la Kiev va achizitiona in perioada urmatoare 21 de elicoptere H225 second hand, zece bucati din H145 si 24 de aparate H125.

Elicopterele vor fi utilizare pentru misiuni de cautare-salvare, servicii publice si interventii medicale.

Acordul prevede si infiintarea unui centru de mentenanta si pregatire in Ucraina, tara care pare ca intra bine pe piata occidentala de elicoptere dupa ce a facut acest pas.

In acelasi timp, Serge Durand, Country Manager Airbus Romania, a anuntat in cadrul receptiei de pe 14 iulie de la Ambasada Frantei ca Airbus Helicopters va participa la o licitatie din Romania.

Este vorba despre licitatia ce ar trebui sa fie pornita candva in viitorul apropiat de Ministerul de Interne, asta daca nu ne trezim iarasi cu vreo atribuire directa.

„România are nevoie de elicoptere pentru misiuni de căutare și salvare, precum și pentru operațiuni medicale, pentru care Airbus propune elicopterul ușor H135. Așteptăm cu interes licitația Ministerului de Interne”, a spus Durand.

El a vorbit si despre linia de asamblare a elicopterului H215M de la Ghimbav, care sta degeaba de doi ani asteptand o comanda, tonul sau fiind parca mult mai indulcit. A anuntat ca AH este flexibila in privinta negocierilor, mesaj direct, cred eu, pentru factorul politic.

„Avem o fabrică nouă, în prezent aflată în așteptare, unde suntem nerăbdători să începem producția H215M, un elicopter versatil, ultraperformant din familia Super Puma. Pentru aceasta este necesară o comandă de 16 elicoptere și sperăm că România va alege să fie primul client. De altfel, România are nevoie și merită o flotă de elicoptere modernă, capabilă să facă față provocărilor complexe din prezent. Suntem flexibili, transparenți și angajați pe deplin într-un dialog cu partenerii noștri români pentru a pregăti împreună cea mai bună soluție pentru România.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Dacă ve-o dată,cînva în viitor,dar nu departe,vrom dori să aderăm la Califatul Islamic European,păi cam ar trebui să dăm o comandă, cum au făcut bozgorii și la mărgineni. Dar noi și polaci fiind ăia purii,ne mai rugăm pe la dumnezeu să se desființeze mUE,să vină o cometă,marțienii,klingonienii și reptilienii,ca să nu cumpărăm fierătaniile de la Airbuistan. Cu ceva timp în urmă fusese pe la noi prin Bucale,Macron cu babeta lui nemuritoare și ne ziso pe față: Vreți în Califat?,dați și voi o comandă: de Șerpa,Leclerc,Gowind-Scorpion,Rafale și apoi m-ai vorbim.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x