Aterizare de urgenta pentru un B737 dupa ce un motor “a explodat” in zbor

Foto: Marty Martinez
Un avion Boeing B737-700 al companiei Southwest Airlines a aterizat de urgenta pe aeroportul din Philadelphia dupa ce un motor ar fi “explodat” in timpul zborului.

Aeronava avea 149 de persoane la bord si ar fi trebuit sa efectueze cursa 1380, intre New York si Dallas.

La 20 de minute de la decolare, in cockpit s-au aprins mai multe semnale de avertizare, acestea indicand un incendiu la motorul numarul 1. Au fost coborate mastile de oxigen, motorul a fost oprit si s-a decis aterizarea de urgenta pe aeroportul din Philadelphia.

Explozia, caci toate indiciile merg spre scenariul asta, a afectat fuselajul Boeingului si a spart unul dintre geamuri, un pasager fiind partial “absorbit” in afara avionului.

Aterizarea la Philadelphia a decurs fara probleme, insa urma accidentului o persoana si-a pierdut viata, iar alte sapte au avut nevoie de ingrijiri medicale minore. E totusi remarcabil in conditiile in care iti bubuie un motor la 10 mii de metri altitudine!

Inspectiile preliminare efectuate de NTSB – National Transportation Safety Board au aratat o oboseala a materialului motorului, iar cauza accidentului ar fi, dupa primele estimari, ruperea unei pale a motorului.

Boeingul implicat in acest accident era propulsat de motoare CFM56-7B.

P.S. Mai tarziu o sa discutam si despre pasagerii care habar nu avea sa foloseasca mastile de oxigen.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mig-21 LanceR Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Tipa asta Tammie Jo Shults pe care toti o dau drept eroina suprema a aviatiei pt ca ar fi fost piloata de F-18 care a pus Boeingul pe roti este si comandantul aeronavei sau doar copilot? Pt ca nu vad o vorba de colegul de mansa, nu am aflat nici cum se numeste, doar apare intr-o poza si este barbat, insa eroina este ultra laudata pentru ca “a ajutat” la pilotarea avionului dupa incident. Repet, asta este termenul “a ajutat la”. Pe inregistrari se aude vocea ei si mie, ca amator, imi pare ca ea are limbaj de amator “we… Read more »

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Scuzati cratima de la “mi-e”-ul de pe penultimul rand, de la repezeala… si indignare