Aviația, ”cenușăreasa” avansărilor de Ziua Națională

Read Time:1 Minute, 6 Second

Ziua Națională a României reprezintă prilejul tradițional de avansare în frad în Armata Română, însă în 2021 aviația a fost ocolită de preledintele Klaus Iohannis.

Potrivit decretelor publicate pe 26 octombrie, numai doi ”aviatori” de frunte s-au aflat pe lista destul de amplă a ridicărilor în grad.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul Viorel Pană, a primit cea de-a treia stea pe epoleți și este de acum general-locotenent cu trei stele.

Al doilea om ce are o legătură cu aviația avansat de președinte este generalul George Spiridonescu, acesta ocupând de o bună perioadă de timp funcția de șef al Direcției generale management resurse umane din cadrul Minsterului Apărării.

Comparativ, Serviciul de Telecomunicații Speciale are de la 1 Decembrie nu mai puțin de 5 noi generali, plus alți doi care au primit câte două stele, iar Serviciul de Protecție și Pază are doi noi generali, plus unul avansat la gradul de general-maior cu două stele.

Sigur că nu vorbim despre un concurs între diversele ramuri ale sistemului național de apărare, însă nu cred că poate nega cineva faptul că aviația a cam fost ocolită anul acesta.

Puteți consulta lista completă a avansărilor aici

Ministerul Afacerilor Interne are o listă separată și lungă de noi generali de brigadă și chestori de poliție pe care o puteți vedea aici.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Aviația, ”cenușăreasa” avansărilor de Ziua Națională

  1. Generalul cu o stea se cheama a fi general maior. Iar generalul cu doua stele este de fapt, general locotenent colonel. Prescurtarea de general locotenent este destul de des utilizata in armata.

    1. De fapt, generalul cu o stea e de flotilă aeriană în cazul aviației sau de brigadă. Cel cu două stele e general-maior, cel cu 3 stele e general-locotenent, iar cel cu 4 stele e general și atât. Nu există general colonel sau general locotenent colonel.

  2. la cate avioane avem, cati generali vreti? Daca priviti atent, Romania are un teritoriu si o populatie dubla fata de Bulgaria sau Ungaria. Si totusi, avem o aviatie sensibil egala numeric cu a lor.(Numai aviatie de lupta. Numeric. Calitativ, se pare ca suntem mult in urma.) Vi se pare normal?

    1. Nu stiu de unde ai scos asta ca suntem mult in urma Ungariei sau Bulgariei dpdv calitativ. Vrei sa explici? Pentru ca in realitate e pe dos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Taiwanul devine prima țară din lume cu F-16V operaționale
Next post Norvegia a vândut avioane F-16 unei companii private