Avionul lui Jurgis Kairys s-a prabusit in Marea Egee. El a fost salvat dupa trei ore intr-un mod uimitorJurgis Kairys crashed into Aegean Sea. He was rescued and lived to tell an amazing story

jurgis 2Celebrul pilot Jurgis Kairys a avut parte de un incident incredibil, care se putea incheia cu o tragedie fara limite pentru lumea aviatiei. Avionul sau, un Suhoi Su-26, s-a prabusit miercuri in Marea Egee, lituanianul fiind salvat dupa aproape trei ore.

Povestea, pentru ca de acum intra in categoria legendelor de aviatie, este cu adevarat incredibila, parand mai repede un scenariu de film.

Dupa cum singur povesteste, Jurgis a decolat cu al sau Su-26 de la Kavala cu directia Atena, unde urma sa participe la un miting aerian. La vreo jumatate de ora de la decolare, motorul avionului si-a dat duhul, iar lituanianul a fost nevoit sa se salveze folosindu-se de parasuta din dotare.

Dar lucrurile nu se opresc aici, pentru ca al nostru Jurgis Kairys s-a decis sa inoate catre o insula pe care o zarise dupa ce a asteptat sa fie salvat aproximativ o ora in apa din ce in ce mai rece. Dar, mai bine ii dam cuvantul extraordinarului pilot:

„A fost o defectiune neasteptata a motorului la aproape jumatate de ora dupa ce decolasem de la Kavala. Am asteptat in jur de doua ore si 40 de minute sa fiu salvat. Ca sa fiu mai precis, nu am asteptat, ci am inotat catre o insula si credeam ca o sa ajung pana la urma. Dar am inotat foarte incet, hainele m-au incurcat mult. Asa ca m-am legat de o parte a avionului pentru a fi mai vizibil pentru echipajele de salvare.

Nu am asteptat sa fiu salvat pentru ca apa era rece. La inceput a fost bine, dar dupa vreo ora mi s-a facut foarte frig si simteam crampe musculare. Daca nu m-as fi legat de acea parte din avion, echipele de salvare nu m-ar fi observat. In plus, m-am folosit de ea pentru a ramane la suprafata apei”, a povestit Jurgis.

Si pentru a demonstra parca faptul ca aceasta experienta nu a facut decat sa-l intareasca si mai mult, pilotul lituanian a incheiat cu o gluma: „M-am simtit ca in Titanic!”

Ah, si sa nu uitam un lucru extrem de important, Jurgis Kairys are 62 de ani! Saizeci si doi!jurgis 2The plane of Lithuanian stunt pilot Jurgis Kairys crashed in the Aegean Sea on Wednesday. The pilot survived and had to drift on a piece of wreckage of the plane for several hours while waiting for help.

Kairys told BNS by phone from Thessaloniki the crash was caused by an engine failure of his personal plane SU-26 at the altitude of 1,000 meters at around 4 PM local time during a flight from Kavala to Athens. He had to parachute jump and landed in the sea.

„There was an unexpected engine failure around half an hour after I took off from Kavala. (…) I had to wait for about two hours and 40 minutes. Not to wait, to be more precise, I was swimming towards an island and thought I would get there in the morning. But I was swimming very slowly as clothes obstructed. I tied myself to a part of the plane to be more visible,” Kairys told BNS.

A rescue helicopter arrived after almost three hours but it flew twice over the wreckage and initially missed the pilot.

[Read more on Delfi…]

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Norocos tinerelul,daca sar fi prabusit prin carpati m-ai traia?

gelu

Te bate limba romana intr-un mod barbar!…

Bi

:)))))))

faralimite

„tragedie fara limite” hai taiele mai scurte….

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x