Baza Aeriana de la Borcea, modernizata pentru F-16

Read Time:1 Minute, 1 Second

MiG-21 BorceaBaza Aeriana de la Borcea, situata in apropierea municipiului Fetesti, va fi prima (si speram ca nu singura) de pe care vor opera noile avioane F-16, pe care Fortele Aeriene Romane le vor primi in urmatorii doi ani.

Lucrarile de modernizare a infrastructurii de la Borcea, care sunt in plina desfasurare, vor costa in total 32 de milioane de euro, doua treimi din aceasta suma fiind asigurata de NATO, iar restul venind din fondurile Ministerului Apararii.

Lucrarile de modernizare a Bazei de la Borcea cuprind extinderea pistei de decolare-aterizare cu 300 de metri, pana la o lungime totala de 2.800 de metri, sistemul de franare de avarie (avioanele F-16 nefiind echipate cu parasuta de franare), platformele de parcare a avioanelor, depozitele de munitii, precum si cele de carburanti, dar si hangarul pentru mentenanta.

Primele avioane F-16 vor ajunge in Romania in septembrie 2016, moment in care lucrarile de la Borcea trebuie sa fie finalizate.

In total, la Fetesti vor fi operate 12 avioane F-16, cele cumparate de Romania din Portugalia.

Prima grupa de piloti si tehnicieni se afla de luni bune in Portugalia, unde urmeaza cursurile de trecere pe noul avion multirol al Fortelor Aeriene Romane.

Via Resboiu

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Baza Aeriana de la Borcea, modernizata pentru F-16

  1. „noile avioane f-16”? Ce-ai băut frate ?dami și mie, ‘noile avioane f 16’au 35 de ani vechime,de cînd era bunica fată mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Heliportul din Targu Jiu, ocupat de tarabe. Elicopterele SMURD aterizeaza pe stadion
Next post Ungurii au cam dat de pamant cu Gripenul