BIAS 2020 a fost anulat

Read Time:1 Minute, 39 Second

Așa cum ne așteptam, cel mai mare airshow din România, Bucharest International Air Show, ediția 2020, a fost anulat.

Organizatorii au anunțat miercuri, 5 august, că #BIAS2020 nu va mai avea loc din cauza pandemiei de COVID-19 ce face imposibilă organizarea unui eveniment de o asemenea amploare.

”Dragi prieteni,

Exact peste o lună, pe 5 septembrie, BIAS 2020 urma să vă încânte cu noi demonstrații de forță și virtuozitate în aer pe cerul de la băneasa, sute de piloți și parașutiști fiind pregătiți pentru a evolua în ceea ce a devenit cel mai mare eveniment aeronautic din această regiune a Europei.


Pandemia de CoVid 19, al cărei final este încă departe, ne împiedică, însă, să organizăm un spectacol cu public, grija pentru sănătatea participanților – performeri, public, staff – dar și respectarea în totalitate a reglementărilor în vigoare fiind prioritare.


Ne-am gândit chiar să organizăm un show transmis doar la televiziuni și pe rețelele sociale, dar am renunțat rapid: pentru pasionați, un show aerian văzut numai pe ecran, indiferent de nivelul de profesionism al celor care fac transmisia (și au făcut-o foarte bine până acum!) nu are nici pe departe aceeași savoare ca unul văzut pe viu; senzația fizică generată de zgomotul motoarelor turate, mirosul de kerosen ars, efectele pirotehnice și valurile de căldură aferente lor nu poate fi indusă publicului nici prin intermediul celor mai performante echipamente.


De aceea noi, organizatorii – Compania Națională Aeroporturi București, Statul Major al Forțelor Aeriene, Aeroclubul României, Romaero, Clubul Sportiv AIBO – alături de parteneri (ROMATSA, TAROM) și de performeri, vă anunțăm că a douăsprezecea ediție a BIAS se va desfășura în 2021, cel mai probabil la începutul lunii septembrie.


Vă mulțumim că ați fost și rămâneți în continuare alături de noi și vă promitem că vom face toate eforturile pentru ca ediția din 2021 a BIAS să fie nu numai una memorabilă ci și cea mai bună! Rămâneți aproape! Vom reveni cu noi informații… și surprize!

Cu drag,
Comitetul de Organizare BIAS”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elise Stan

Pacat! Era o oaza de lumina intr-un ocean de intuneric

Previous post Ucraina și-ar putea moderniza MiG-urile 29 alături de Elbit
Next post Serbia va cumpăra sisteme antiaeriene din China
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x