BIAS 2023 va avea loc pe 25-26 august

Read Time:1 Minute, 33 Second

Organizatorii celui mai mare spectacol aviatic din România, Bucharest International Air Show, au anunțat că evenimentul va fi organizat pe 25 și 26 august!

Anunțul nu reprezintă neapărat o surpriză pentru că, în ultimele luni, s-a tot transmis pe diferite canale că BIAS 23 va avea loc în ultimul weekend al lunii august.

”Pe 25-26 august 2023, ne întâlnim la Aeroportul Internațional Băneasa pentru cel mai așteptat show aviatic din țară!”

Surprinde cumva inserarea zilei de vineri, 25 august, ca zi de airshow, mai ales că programul este încă un mister, așa cum se întâmplă și cu lista invitaților.

Cel mai probabil, pe 25 august vor avea loc conferința de presă și antrenamentele oficiale, motiv pentru care a fost prinsă în eveniment.

Despre invitați momentan se știu foarte puține lucruri. Este evident că din țară se va veni cu tot, de la aeronavele Forțelor Aeriene Române la cele ale Aeroclubului României.

Foarte probabil Iacării Acrobați și Jurgis revin și ei la verticala aeroportului Băneasa, în timp ce din străinătate singurii care au confirmat prezența sunt cei de la Flying Bulls.

Austriecii vor fi prezenți la București cu formația deja clasică, B-25 Mitchell, Alpha Jet, F-4U Corsair și P-38 Lightning.

Mai mult de atât este foarte greu, dacă nu chiar imposibil de obținut. Echipele mari de acrobație aeriană nu au BIAS-ul în programul pe 2023, iar solo display-urile faimoase din Europa merg în Polonia, la Radom Air Show, care are loc în același weekend.

Astfel, pe 26 și 27 august, polonezii vor admira Patrouille Suisse, F-16 Demo Polonia, F-18 Demo Finlanda, F-16 Demo Belgia, Rafale Demo Team, F-16 Demo Danemarca, F-16 Demo Grecia sau RAF Typhoon Demo.

Astfel, nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem dacă organizatorii au reușit vreo minune în ceea ce privește invitații străini.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
7 %
Sad
Sad
64 %
Excited
Excited
21 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
7 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post DAN AIR nu pleacă (încă) de la Brașov
Next post Un milion de pasageri pe Aeroportul Iași în 2023
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x