Blue Air, cumparata de angajati ai companiei

Read Time:3 Minute, 19 Second

blue airCompania Airline Management Solutions, care a câştigat licitaţia pentru preluarea Blue Air, în urma unei oferte de 30 de milioane de euro, este controlată de patru români, trei dintre ei fiind foşti sau actuali angajaţi ai operatorului aerian.

Mai mult, firma a fost înregistrată la Registrul Comerţului în urmă cu doar o lună.

Cei patru asociaţi ai companiei Airline Management Solutions sunt Teodor-Cristian Rada, cu o participaţie de 33%, Marius-Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%), potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Anterior, reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania au afirmat într-o conferinţă de presă că Airline Management Solutions este o firmă cu acţionariat româno-belgian. Cei patru acţionari sunt români, însă doi dintre ei locuiesc în prezent la Bruxelles, capitala Belgiei.

Într-un comunicat transmis de Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Romstrade, companie aflată în insolvenţă şi care deţine Blue Air, se arată că „firma Airline Management Solutions SRL are în acţionariat exclusiv specialişti în aviaţie, cu experienţă în domeniu şi management orientat către dezvoltarea zborurilor în regim smart flying.”

Dar să îi luăm pe rând pe cei patru acţionari ai companiei Airline Management Solutions:

Teodor Cristian Rada (37 de ani) a fost pilot la Blue Air, potrivit informaţiilor de pe profilul său google+. El a absolvit în 2007 Academia Română de Aviaţie.

Tudor-Zamfir Constantinescu, care este şi administrator al companiei Airline Management Solutions, are 33 de ani şi a lucrat şi el la Blue Air, potrivit informaţiilor de pe profilul lui de Facebook. Potrivit aceleeaşi surse, Constantinescu locuieşte la Bruxelles.

Luciana Păunescu (63 de ani) locuieşte la Bruxelles şi conduce Blue Air Travel, potrivit profilului Linkedin. Ea a lucrat înainte la Maxi Tours Belgia.

Marius Mihail Puiu (46 de ani) este administrator al mai multor companii din România, specializate în comerţul cu cereale sau cu activitate în domeniul logistic. El este soţul austriecei Monika Puiu, care este managing partner al dealerului de utilaje agricole NHR Agropartners, fiind în acelaşi timp şi responsabilă de divizia locală de trading cu cereale a austriecilor de la VA Intertrading.

Sediul social al companiei nou înfiinţate se afla la adresa de domiciliu a lui Marius Mihail Puiu. Întrebat de ziarişti pe cine reprezintă Airline Management Solutions şi dacă are licenţă de zbor pentru România, Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), a afirmat doar că firma este înregistrată în România, are acţionariat româno-belgian şi că are licenţă de zbor „într-o ţară”, fără să menţioneze care anume.

„Airline Management Solutions este deţinută de o firmă din Belgia şi două persoane fizice, este o firmă româno-belgiană, înregistrată în România. Este un start-up”, a afirmat Cionca. El a subliniat, la insistenţele ziariştilor care întrebau dacă în spatele firmei se află omul de afaceri Nelu Iordache, că acesta nu are nicio legătură cu această societate.

„Am avut discuţii cu Nelu Iordache despre compania Romstrade, dar nu am avut nicio discuţie pe tema vânzării Blue Air”, a afirmat Cionca. Tranzacţia constă în transferul operaţiunilor companiei Blue Air, precum şi preluarea unor obligaţii de 28 milioane euro, din care 24 milioane euro reprezintă bilete plătite în avans de către 276.000 de pasageri.

„Transferul efectiv al operaţiunilor se va face într-o perioadă de 10-30 de zile. Totodată, toţi angajaţii, respectiv 520 de persoane vor fi preluate de noua companie. Compania aleasă a fost cea care a îndeplinit toate condiţiile impuse de noi, cea mai importantă fiind avansul de 6 milioane de lei, prin care compania îşi poate continua activitatea”, a declarat Andrei Cionca, reprezentantul Casei de Insolvenţă Transilvania.

În prezent, Blue Air operează zboruri cu 8 aeronave, către 30 de destinaţii europene cu plecare din Bucureşti, Bacău şi Sibiu, având aproximativ 400 de salariaţi.

Blue Air şi constructorul Romstrade, aflat în insolvenţă, sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad şi aflat în prezent în detenţie.

Adevarul

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Aeroportul Otopeni, nominalizat la premiile Routes Europe Awards 2013
Next post Cum a fost “Noaptea Muzeelor” la Muzeul National al Aviatiei Romane | Foto
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x