Boeing poate da lovitura cu Super Hornet in India

Foto: Staff Sgt. Aaron Allmon
Boeing poate da lovitura in India, acolo unde Super Hornetul concureaza pentru doua contracte ce ar putea aduce comenzi de peste 150 de bucati.

In primul dintre ele, americanii sunt mari favoriti pentru a dota Marina Militara cu avioane capabile sa foloseasca atat portavioanele cu sistem de decolare ski-jump, cat si cele cu sistem prin catapulta, pe care indienii planuiesc sa le construiasca in anii urmatori.

Daca aici vorbim de un acord in valoare de 8-9 miliarde de dolari, lucrurile se schimba atunci cand trecem la Fortele Aeriene.

Boeing vrea sa profite de faptul ca India a renuntat la intentia de a cumpara un multirol monomotor pentru a se implica in licitatia pentru peste 100 de avioane anuntata de ceva de timp de guvernul de la New Delhi.

Aici valoarea poate ajunge la peste 20 de miliarde de dolari, o suma impresionanta pentru orice producator de armament.

Partea proasta pentru indieni este ca oamenii par decisi sa isi faca o ciorba cu de toate in ceea ce priveste aviatia militara. Daca in cazul Marinei este de inteles solicitarea de a cumpara alt tip de avion dupa ce MiG-29K a esuat lamentabil, fiind departe de specificatiile de pe hartie, in cazul Fortelor Aeriene lucrurile stau altfel.

IAF opereaza in momentul de fata MiG-27, MiG-29, indigenul Tejas, pentru care ar fi fost transmisa o comanda de peste 120 de bucati, Su-30, Mirage 2000 si Jaguar. Niciunul dintre avioanele astea nu ar intra in cursa pentru viitorul contract, acolo unde concureaza F-16, Gripen si, iata, Super Hornet.

Asta inseamna ca, in viitorul nu foarte indepartat – daca nu cumva indienii mai fac o bulgareasca si anuleaza iarasi programul de achizitie – vor avea de zburat si, mai ales, de intretinut, un al saptelea tip de avion de lupta.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GeorgeGMT

+Rafale

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x