Bulgaria cumpara avioane F-16. Parlamentul a respins veto-ul presedintelui

Read Time:1 Minute, 7 Second

Bulgaria merge mai departe cu planul de achizitie a avioanelor F-16 Fighting Falcon Bk.70 dupa ce parlamentul de la Sofia a respins veto-ul presedintelui Rumen Radev.

Au fost 128 de voturi in favoarea demararii contractului, 73 au sustinut pozitia presedintelui si 3 au fost abtineri. Astfel, contractul poate fi derulat, Radev neavand alte parghii pentru a interveni.

Hristo Gadzhev, membru in Comisia de Aparare si reprezentant al partidului premierului Borisov, a sustinut chiar ca actiunea presedintelui era menita sa determine pierderea termenilor de finantare oferiti de americani si reluarea licitatiei de la zero.

Interventia lui Radev a fortat insa Ministerul Apararii de la Sofia sa ofere o serie de detalii interesante despre acest contract, unele care poate ne-ar putea interesa si pe noi candva.

Astfel, bulgarii estimeaza la 15-20 de milioane de euro pe an costul mentenantei pentru intreaga flota de F-16 de opt aparate. Livrarile ar urma sa inceapa in al doilea trimestru din 2023 cu doua aparate, urmatoarele patru ar sosi pana la finalul anului, iar ultimele doua in prima parte a lui 2024.

Guvernul american va fi garant al executiei contractului si va putea impune sanctiuni in caz de intarzieri. In ceea ce priveste lucrarile de modernizare a bazei aeriene Graf Ignatievo, de pe care vor opera F-urile, nu exista o estimare a costurilor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Bulgaria cumpara avioane F-16. Parlamentul a respins veto-ul presedintelui

  1. Cu lacrimi în ochi,am văzut finalul,sa terminat sezonul al IV lea. Ce Tînăr și Neliniștit,Urzeala Tronurilor,Narcos,House of Cards,Suleiman Magnificul,The Orville sau Vikings,stați să vedeți seria V-cea, din cea mai iubită telenovelă din românia: Bulgarineziii și multirolul! O să vă cruciți nu alta. Acum se vede de la o poștă,că intervenția lui Rumenaș,a avut un singur scop și la îndeplinit: Săși asigure încă un mandat de președinte la „Cotroceniul” lor. „Uitați măi oameni buni,eu singur m-am împotrivit,dar ma lucrat securitatea.”,ar fi zicînd Rumen Radev. Felicitări tovarășe Radev,pt al doilea mandat de președinte! Namaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Din nou despre elicopterele de atac pe care Romania vrea sa le cumpere
Next post Canada (re)lanseaza licitatia pentru 88 de avioane de lupta