Bulgaria mai baga o fisa cu multirolul si se apuca de o noua licitatie

Bulgaria mai baga o fisa cu multirolul si se pregateste de o noua licitatie. Sau concurs de oferte. Sau cum vreti sa-i spuneti.

Ministrul Apararii de la Sofia, Krasimir Karakachanov, a anuntat ca va inainta propunerea de achizitionare a avioanelor multirol si a unui numar de blindate in cadrul unei sedinte de Guvern ce va avea loc in luna martie.

De aici urmeaza noi episoade din telenovela. Daca propunerea va fi acceptata, in jur de 950 de milioane de dolari vor fi bugetati si disponibilizati pentru urmatorii ani pentru achizitia de avioane.

Se vor trimite RfP-uri catre producatorii agreati, se vor analiza ofertele si se va atribui contractul. Asta in cazul in care nu se trezesc iarasi ca vor sa reia intreg procesul.

In cursa pentru dotarea bulgarilor sunt americanii, cu F-16 second hand si, se pare, F-18 Super Hornet, suedezii cu Saab Grioen C/D (probabil second hand) si italienii cu Eurofighter Typhoon second hand.

Anul trecut, guvernul interimar de la Sofia a desemnat Gripenul drept castigator al unui astfel de concurs de oferte, insa noul guvern instalat dupa alegeri a anulat tot si a decis sa reia intreg procesul de evaluare si atribuire.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Mise pare mie,s-au bulgarii i-au luat de fraieri pe ăștia din nato. La fiecare trei luni,fac o licitație și ‘cumpără’ avioane. Mie mi-a plăcut ‘licitația’ de anul trecut,cînd se interesau de f18. Cu voia Domnului,poate acum o să iasă cîștigător f16.

Adi

Cand nu ai bani, ii cheltui. Daca vrei sa cheltui 1 miliard de dolari pe ce poti sa o faci mai inutil decat niste avioane militare? Poate pe module lunare sau o expeditie pe Marte, dar probabil nu ajung asa ca ii dai pe avioane.

Aviatia militara e o chestiune de scala. Daca ai sub ~ 50 de avioane costul per avion creste enorm, expertiza, stocul de piese de schimb, unelte si de armament pentru 100 de avioane e doar dublu fata de cel pentru 12 avioane.

Petre

Ei sunt rupti in fund la propriu cu aviatia militara. Nu mai zboara nici un Spartan, din Super Pumele lor luate 12 buc., mai merg 4 buc., MIG 29 doar 2-3 buc., Si mai doresc sa extinda rezerva resursei la cateva MI-24 dotate cu tun si PRDN-uri !! La aviatia navala doar doua ( 2) buc Panther din 3 buc. achizitionate. Si vor (sigur vor ?) sa cheltuie un (1) meleard pa’ cateva bucati rupte in fund ? Daca restul sunt la pamant la propriu dvs. ce credeti ? Nu au bani de intretinere la flotele deja existente dar da’… Read more »

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x