Cand primeste Romania ultimele doua avioane Spartan?

spartan 2706Romania a comandat sapte aeronave militare de transport C-27J Spartan. A primit, pana acum, cinci dintre ele, ultimele doua fiind asteptate in tara pana cel tarziu anul viitor.

Tara noastra trebuia sa aiba toate avioane pe baza de la Otopeni inca de anul trecut, insa, din considerente mai delicate, adica lipsa banilor, livrarile au tot fost amanate.

Acum, ministrul Apararii, Mircea Dusa, sustine ca penultimul Spartan va ajunge pe pamant romanesc in acest an iar ultimul prin 2014.

„Forţele Aeriene ale Armatei Române au un program complex de dotare a armatei cu avioane de transport cargo şi trupe şi acest program este cel referitor la Spartan. Urmează să mai sosească două, unul spre sfârşitul acestui an, care este echipat pentru intervenţii sanitare, şi unul care urmează să sosească anul viitor, echipat pentru stingerea incendiilor”, a menţionat ministrul.

Nu ne spune Dusa daca, unde si cum s-au gasit bani pentru aceste avioane. Drept vorbind, nici nu prea conteaza, important e ca ele sa fie achitate italienilor si sa ajunga la noi pentru a le utiliza, ca avem mare nevoie de ele.

Spartanii cu numerele de bord 2706 si 2707 sunt deja imbracati in haine romanesti, au cocardele pe ei, insa zboara… prin Italia!

Nu ne ramane decat sa asteptam si sa speram ca Dusa a avut dreptate. Si chiar sa-l apreciem pe acest ministru contestat daca va reusi sa achite banii pentru ultimele doua avioane.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x