Cate MiG-uri 21 LanceR sunt operationale in Fortele Aeriene Romane?

Read Time:2 Minute, 0 Second

Prezent, luni, la Breaza, în judeţul Prahova, unde a participat la aniversarea a o sută de ani de la înfiinţarea Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir”, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a afirmat că în acest moment domeniul militar nu este „suficient de atractiv” pe piaţa forţei de muncă din România şi că nu toţi tinerii care absolvă licee militare rămân în sistem.

„Armata nu este suficient de atractivă pe piaţa forţei de muncă. Acum depinde şi de opţiunile fiecărui tânăr sau de orientările familiei. Dacă familia doreşte să-şi trimită copiii aici (la Liceul militar, pe care ministrul l-a absovit – n.r.) în aşa fel încât să aibă certitudinea că vor fi formaţi ca tineri integri şi stabili pe parcursul vieţii şi orientaţi către valori, atunci ar fi bine să o facă. Asta nu înseamnă că, odată absolvind liceul militar, destinul lor se leagă absolut de armată. Au posibilitatea să opteze şi pentru altceva”, a spus Dobriţoiu.

Ministrul Apărării Naţionale a apreciat că dotările de care dispune Armata română sunt „în mod cert, îmbătrânite” şi că ministerul are în vedere „îmbunătăţirea dotărilor”.

„Inclusiv în această perioadă de austeritate economică intenţia noastră este să facem o analiză a patrimoniului Armatei la masa Guvernului, încercând ca să găsim soluţii pentru infrastructura în exces în aşa fel încât să producă resurse, resurse care pot fi folosite pentru îmbunătăţirea dotărilor” a mai spus Dobriţoiu.

Întrebat de câte avioane MIG 21 Lancer dispune, în prezent, Armata română şi câte dintre acestea sunt încă funcţionale, ministrul a răspuns că la acest moment în dotarea armatei sunt aproximativ 30 – 35 de astfel de aparate de zbor, dar că acestea „se apropie de sfârşitul ciclului lor de viaţă” şi că în anul 2014 „toate vor fi obiecte de muzeu”.

Acesta a adăugat că pentru anul în curs bugetul alocat învăţământului militar este unul „puternic dezechilibrat”, dar că ministerul de resort intenţionează să lanseze programe care să îmbunătăţească condiţiile de muncă din unităţile militare şi calitatea echipamentelor.

„Deocamdată, la acest moment, în acest an, atractivitatea carierei nu poate să fie definită clar, printr-un buget care este puternic dezechilibrat. Dar, avem de gând să lansăm unele programe, să dinamizăm unele programe şi cele legate de calitatea vieţii şi de calitatea condiţiilor de muncă şi viaţă din unităţi, inclusiv de calitatea echipamentelor. Orice profesionist şi-ar dori să lucreze, să opereze cu cea mai bună tehnică”, a mai spus ministrul Apărării Naţionale.

Gandul

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GeorgeGMT

Minte! Nu sunt nici 30 apte de zbor, iar apte de lupta sunt sub doua escadrile.

GeorgeGMT

Adica sa fie mai mult de 24, scazand aici dublele?! Eu auzisem, adevarat pe surse sa zicem, de un numar cu tot cu duble de 24, maxim 28 de aparate care inca mai au ceva resursa. Dar repet pe surse.

Previous post „Invizibilul” chinez, cu HUD-ul la vedere
Next post flydubai intra pe piata romaneasca
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x