Cehii continua dezvoltarea L-39NG

Foto: Aero Vodochody
Cehii de la Aero Vodochody continua procesul de dezvoltare a unui nou avion de antrenament, denumit provizoriu L-39NG.

Producatorul a anuntat recent ca a obtinut type certificate pentru L-39CW, demonstratorul viitorului L-39NG.

Faza de dezvoltare, au explicat cei de la Aero Vodochody, presupune doua etape, prima fiind integrarea modificarilor pe un avion deja existent, rezultand demonstratorul L-39CW.

Dupa ce CW-ul va demonstra ca toate modificarile si modernizarile sunt viabile si functioneaza la fel de bine ca in teorie, se va trece la realizarea NG-ului, care inseamna construirea avionului de la zero in noua configuratie.

L-39NG va veni cu un nou motor, mai puternic si mai economic, nou sistem avionic, nou cockpit, inclusiv cupola si scaun de catapultare moderne, plus alte modificari.

Aero vrea ca pachetul NG sa vina in doua variante. Prima reprezinta un program de modernizare pentru celulele deja existente in lume, flota mondiala de L-39 fiind de aproximativ 600 de bucati. A doua este pentru celulele noi-noute oferite statelor ce vor solutii de avioane de antrenament avansat relativ ieftine.

L-39NG ar trebui sa fie mai ieftin decat L-159 ALCA, dar cu capabilitati destul de asemanatoare.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gabriel neacsu

Marele dezavantaj al IAR-ului sta fix in dimensiunea flotei , o duzina de Soimi vs 600 de L-39. Chiar daca zboara TD in 2018 si chiar daca ROAF decide sa devina principalul avion de antrenament , nu ne putem astepta decat la modernizarea a maxim 10 Soimi.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x