Cei mai noi piloti din cadrul Fortelor Aeriene RomaneRomanian Air Force’s newest pilots

pilotiFortele Aeriene Romane au o noua serie de piloti. 28 de studenti au fost brevetati pe avioane reactive si elicoptere. Pe langa acestia, au fost brevetati si trei studenti din Republica Moldova.

„În perioada 21- 25 iulie 2014, în Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene ,”Aurel Vlaicu” s-a desfăşurat examenul de brevetare cu 31 de studenţi de la cursul de bază, arma aviaţie naviganţi. Din partea Statului Major al Forţelor Aeriene, a participat domnul General de flotilă aeriană Ion Cristinel Reliu, Şeful Instrucţiei şi Doctrinei.

În urma examenului desfăşurat în zbor, comisia de examinare a propus acordarea titlului de pilot militar şi a brevetului de personal aeronavigant pentru cei 28 studenţi români şi 3 studenţi din Republica Moldova. Piloţii au fost brevetaţi pe aeronavele IAR-99 STD şi IAR-316B.

Dupa obţinerea brevetului, piloţii sunt repartizaţi la unităţi de luptă, fiind astfel integraţi în sistemul militar. Perfecţionarea deprinderilor de zbor şi pregătirea pentru a executa cele mai dificile manevre, in orice conditii meteo, vor continua în următoarele etape de instruire. Antrenamentele si perfecţionarea continuă constituie laitmotivul carierei de pilot”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

Noi, cei de la Aviatia Magazin, le tinem pumnii celor mai noi piloti militari din Romania. Vor urma pentru ei ani plini de frustrari, ani in care vor zbura mai mult pe simulator, ani in care se vor gandi daca n-ar fi fost mai bine pentru ei sa isi aleaga alta cariera, ani in care poate se vor interesa cum se poate trece la „civili”.

Dar, daca vor reusi sa treaca peste toate aceste lucruri (si peste multe altele), vor ajunge intr-o zi, cand nici nu se asteapta, sa realizeze ca au intr-adevar cea mai frumoasa meserie din lume.

Mult succes domnilor si doamnelor, va salutam!

pilotiRomanian Air Force has a brand new group of military pilots. 28 students, plus three from Moldova, have been certified as military pilots on jet planes and helicopters.

After passing the examen, pilots are assigned to combat units.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Il prind pe f-16,cum l-am prins si noi pe mig 21.

Cezar

Intrebare intrebatoare…..moldovenii pe care IAR 99/316B vor zbura cand se intorc acasa? Se readuce oare in discutie interesul moldovenilor pentru Soimul romanesc. Se vorbea de achizitia asta prin 2010, parca. Acum au piloti pentru zburatoarele romanesti, dar nu au obiectul muncii! Oare oare!? 🙂

Adi

Nu cumva au brevetat pe Yak 52 si au facut apoi trecerea pe IAR-99?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x