A cincea formatie de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene Ruse iese in lume

yakFortele Aeriene Ruse vor prezenta publicului cea de-a cincea formatie de acrobatie aeriana din „dotare” pe 9 mai, cu ocazia paradei organizata in Moscova pentru a marca „ziua victoriei”.

Noua formatie de acrobatie a rusilor se numeste Krilya Tavridi si va opera, pentru inceput, patru avioane Yak-130 Mitten. Ulterior, alte doua Yak-uri vor fi adaugate componentei formatiei.

Oficialii rusi au declarat, potrivit agentiei ITAR-TASS, ca pilotii se pregatesc intens din luna octombrie a anului trecut si ca au deja o rutina pregatita pentru show-uri.

Manevrele vor fi efectuate individual sau cu formatia la inaltimi cuprinse intre 300 si 1.500 de metri.

Fortele Aeriene Ruse au deja patru formatii de acrobatie aeriana operationale: Russian Knights si Falcons of Russia (Sokoli Rossiyi) zboara cu avioane Suhoi Su-27, Strizhi (The Swifts) zboara cu avioane MiG-29, iar Berkuts utilizeaza elicoptere Mi-28.

P.S. Stiu ca unii v-ati intrebat ce naiba inseamna Krilya Tavridi. Ei bine, pare doar o mica aroganta a „tovarasului” Putin. In traducere libera, avem Aripile din Tavrida sau Wings of Tavrida. Iar Tavrida, sau Taurida, este denumirea data de vechii greci peninsulei Crimeea, anexata de Rusia anul trecut. Avem, asadar, o formatie de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene Ruse care se cheama „Aripile din Crimeea”, „Wings of Crimea” daca preferati.

Frumos sau cum?

Foto via function.mil.ru

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Bravo lor.

cristian

Crimeea este a Rusiei, nu a Ucrainei. Ea a fost anexata oficial de Ecaterina a doua [cea Mare], pe la ~ 1780, in urma victoriei asupra tatarilor.

Jap

Nu intereseaza pe nimeni cine a pastorit primul oile prin crimeea,tot ce conteaza e prezentul și numai prezentul.

Jianu Vladimir

Domnule Jap

Este extrem de adevarat ca prezentul conteaza dar cuvintul dat ,respectarea tratatelor internationale si a garantiile pe care un stat le da altui stat conteaza cel mai mult .
Ukrainei i-au fost garantate frontierele de catre marile puteri in primul rind de Rusia . In aceste garantii teritoriale erau si frontierele Crimeei . In schimbul acestor garantii Ucraina a renuntat la arsenalul nuclear .
Deci cum ramine cu onoarea ,cum ramine cu cuvintul dat si cu garantiile teritoriale .
Ca sa putem intelege situatia actuala trebuie sa tinem cont si de acest capitol al istoriei .

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x