Cu avionul pe vapor. Un ULM a aterizat pe un vas oceanic | VideoA plane landed on an ocean liner | Video

avion vaporUn pilot curajos si al sau avion ultrausor au ajuns pe puntea unui vas oceanic. Asta in mijlocul oceanului, in timp ce vasul se deplasa cu o viteza considerabila.

Credeati ca doar pilotii militari cu avioane reactive de zeci de milioane de dolari pot ateriza pe mare, pe mult mai scumpele portavioane? Ei bine, nu. Un pilot civil a reusit sa ajunga cu al sau ULM pe puntea unui vas civil in timp ce acesta se deplasa, decoland dupa doar cateva minute.

La mijlocul lunii octombrie, un eveniment inedit pentru aviatia civila se petrecea in larg, pe mare.

Un avion Aeroprakt A-22 Foxbat reusea sa aterizeze pe puntea unui vas oceanic, decoland apoi la cateva minute distanta. Potrivit temerarului pilot, vaporul in cauza nu este un superpetrolier urias, ci un vas destul de comun, avand o lungime de 93 de metri.

Puntea superioara transformata in pista de aterizare are dimensiunile mult mai mici, 60 de metri lungime si 15 metri latime. Deoarece vaporul se deplasa cu o viteza de 9 noduri, aterizarea micului Foxbat a fost aproape verticala. Acelasi lucru s-a intamplat si la decolare, fiind nevoie de doar cativa metri pentru ca ULM-ul sa se inalte.

Pilotul a marturisit apoi ca a fost cea mai dificila aterizare din viata lui, explicand ca, la aproximativ un metru inaltime, a intampinat turbulente foarte mari. In plus, a avut foarte putine repere pe care sa si le ia in momentul aterizarii.

„Nu voi mai face asa ceva vreodata”, a spus acesta.

avion vaporA brave pilot and his ultralight airplane landed on the deck of an ocean liner. The event took place in the middle of the ocean, while the was cruising pretty fast.

If you thought that only military pilots with expensive jet planes can land at sea, you were so wrong. A civilian pilot managed toland on the deck of an ocean liner with his ULM, an Aeroprakt A-22 Foxbat, taking off after a few minutes.

According to daredevil pilot the ship in question isn’t a giant supertanker, but a fairly common ocean liber with a length of just 93 meters.

The upper deck, turned into an unsual runway,is much smaller, only 60 meters long and 15 meters wide. As the boat was moving at a speed of 9 knots, the small Foxbat’s landing was almost vertical. Same thing happened at take off, requiring only a few meters for the ULM to get airborne.

The pilot told it was the most difficult landing in his life, explaining that were very high turbulence about one meter over the deck.

„I won’t try this again”, he said.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x