Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Romaniei

Clipboard01Aeroclubul Romaniei le ofera si in acest an sansa tinerilor cu varsta de maxim 23 de ani sansa de a obtine gratuit brevetul de pilot sau de parasutist.

În perioada 11 ianuarie – 5 februarie 2016 se desfăşoară înscrierile pentru cursurile teoretice şi practice în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate pe care le organizează Aeroclubul României.

Obtinerea brevetului este relativ simpla. Daca aveti intre 16 si 23 de ani va puteti inscrie la cursuri la cel mai apropiat aeroclub teritorial. Dupa inscriere, veti participa la cursurile teoretice, care se desfasoara in perioada 06 Februarie – 08 Aprilie, seara si / sau in zilele de sambata si duminica, in functie de disponibilitatea lectorilor si a cursantilor (nu mai mult de 6 ore / zi).

Dupa cursurile teoretice va urma examenul, iar cei care il vor trece cu bine vor merge in vara la cursurile practice. Adica zbor cu avionul/ planorul sau salturi cu parasuta.

O solicitare suplimentara pentru cei care isi doresc sa devina piloti este ca, dupa momentul inscrierii la cursurile teoretice, acestia sa obtina un certificat medical cu specific aeronautic, necesar pentru a dovedi ca sunteti clinic sanatos si apt de zbor. Acest ceritificat este cerut de catre Autoritatea Aeronautica Romana si se poate obtine numai de la centrele medicale autorizate cu specific de medicina aeronautica. Toţi cursanţii vor trebui să depună, până la data de 15 aprilie 2016, o copie a certificatului de aptitudine medicală obţinut în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare.

De asemenea, toţi candidaţii care se înscriu la disciplina paraşutism vor trebui să depună, până la data de 7 februarie 2016, o adeverinţă medicală care să ateste că sunt apţi pentru activitate de pregătire fizică deoarece vor avea de susţinut un examen de aptitudine fizică care este eliminatoriu înainte de începerea cursului, iar pe parcurs vor efectua şi ore de pregătire fizică.

Bun, acum sa vedem unde puteti zbura.

Cursurile de pilotaj de avion ultrausor se pot urma la Aerocluburile Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Ploieşti si Sibiu.

Cursurile de parasutism se pot urma la: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş.

Cursurile de planorism se pot urma la: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş.

Este cam cat de simplu se poate in acest domeniu si este, de asemenea, cea mai accesibila licenta pentru cei care isi doresc sa intre in acest domeniu.

Prin urmare, daca aveti intre 16 si 23 de ani si va place aviatia n-ar strica sa mergeti pana la cel mai apropiat aeroclub si sa intrebati despre aceste cursuri.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Bani și timp cheltuiți moca,cine vrea să ‘zboare’ să plătească.

Adi

Nu scrie in articol ca in medie dureaza 2-3 ani in curs care se poate face in 3 luni.

Mig_21_LanceR

Cat costa yn curs de 3 luni? Si cat costa un zbor cu un aparat usor sau planor?

Adi

Costul real e de vreo 2000 Euro pentru avion. Sa facivscoala in 3 ani, chair gratuita, e crima- niciodata nu inveti sa zbori, uiti pana luna urmatoare cand e urmatorul zbor, iar cand ii scoti la simpla te rogi sa nu se prabuseasca.

Mig-21 LanceR

Deci, cat ma costa pana la urma scoala pe avion usor, 2000E sau 4500E?

Adi

De unde am costurile reale: stiu cat costa avionul, amortizarea, asigurarea, hangararea, instructorii, intretinerea, totul calculat la ultima zecimala de euro. Cu 4000 de euro inchiriezi avion (acelasi model ca al aeroclubului) de pe piata, in Romania, ca sa faci scoala, iar daca te multumesti cu un avion mai vechi, il inchiriezi cu mai putin de 90 de euro ora cu instructor cu tot (vreti si numele instructorului? e unul din cei mai cunoscuti din Romania, disponibil in Bucuresti cam tot timpul). Daca faci scoala privat prin tara, la Craiova 2500 de euro (a facut un prieten), in orasele mai… Read more »

Adi

„Nu stiu de unde are colegul preturile “reale”,” „Asta este altceva, eu spuneam de preturile de la Aeroclubul Romaniei.” Pai vreti costurile reale sau preturile de la Aeroclub? Preturile lor nu au nici o legatura cu costurile reale, costurile lor sunt chiar sensibil mai mici decat cele de pe piata libera pentru ca: – au instructori pe care ii platesc permanent ca salariati, daca fac scoala cu 10 sau 30 de elevi nu costa nimic in plus – au hangarele proprii pe care nu platesc chirie (1200 euro anual per avion), precum platesc privatii – au avioanele deja asigurate, nu… Read more »

Adi

Pe scurt: nu. Detalii mai jos. Licenta nu se poate lua in particular, e data de aeroclub sau CAA; scoala se poate face in particular. Echivalari nu exista, dar se considera experienta in niste limite: ULM la ULM, aproape toata teoria (nu scrie clar ce se echivaleaza, doar o singura materie, „Cunoasterea aeronavei”, tine de clasa de aeronava, restul sunt aceleasi), de la AUN la AUN. Intre AUN si ULM nu se fac echivalari, nu apar in RACR LPAN ULM 2065, reglementarea pentru ULM-uri, asa ca Girica (seful de la licentieri ULM) nu are cum sa accepte asa ceva fara… Read more »

Claudiu

Salut, sunt interesat sa stiu mai multe despre variantele din privat. Multumesc

aeromodele

pentru ce proba fizica cumva alerg cu avionu in brate pe pista sa decoleze ! aiurea cu probele lor suntem in romania copii doar cei care dau spaga fac cursurile atea

Adi

Sigur nu, am intalnit la Strejnic niste copii din aia care dadeau examenele si sigur nu aveau bani de spaga, era vai de capul lor (din toate punctele de vedere, nu stiu cum luasera examenele). Proba fizica e utila, nu ai idee cat de grea e mansa la avioanele de scoala in G mai mare 🙂 De asemenea poate nu ai idee ce inseamna 3G pentru cateva secunde, dupa 3-4 asemenea experiente te dai jos din avion cu genunchii tremurand. Nu se face asa ceva in scoala, dar daca se intampla ceva nasol e util sa nu iti zboare mansa… Read more »

Abcd

Îmi puteți spune cam cât durează acest curs ,partea practica? Există vreo posibilitate să găsesc cursurile teoretice și să mă prezint doar la examen?, menționez că la mine în oraș nu există un astfel de club si ar fi cam greu pt deoarece urmez si o facultate.

beheader69

adi, lasa-mi si mie datele de contact, intrat pe blog-ul meu si lasand un comment. vreau sa imi dai si mie o data de contact pentru ca nici mie nu imi convine sa platesc mai mult decat face.

carmina

Buna, Adi, cum dau de tine pentru una-doua intrebari :)? Evident, daca ai fi de acord cu asta.

ALINA

vrea sa fac sieu cursurile GRATIS!:*(*((*((*(*

Alexandra

Unde se poat face in Arad aceste cursuri? Îmi poate spune cineva? Si să îmi de-a un număr de telefon va rog.

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x