Danemarca va trimite avioane F-16 in tarile balticeDenmark to send F-16 fighters in the Baltic states

f-16Danemarca va trimite sase avioane F-16 in tarile baltice pentru misiuni de politie aeriana in aceasta zona a Europei.

Din cauza situatiei din Ucraina, NATO a luat decizia de a suplimenta numarul de avioane participante la misiunile Baltic Air Policing, astfel ca membri organizatiei trebuie sa contribuie mai mult.

Potrivit presei daneze, misiunea celor sase avioane F-16 ar trebui sa inceapa pe 1 mai si sa se incheie la sfarsitul lunii august. Nu cu mult timp in urma, Franta si Marea Britanie au anuntat ca pot trimite si ele avioane Rafale si Eurofighter in statele baltice.

In prezent, misiunile Baltic Air Policing sunt asigurate de US Air Force, care au 10 avioane F-15 in zona.f-16Denmark will send six F-16 fighter jets in the Baltic states for air policing missions.

Due to the situation in Ukraine, NATO took decision to supplement number of jets performing Baltic Air Policing missions. So, the members of the Organizations need to contribuite more.

According to danish media, the F-16s mission in the Baltic will start on May 1st and will last untill the end of August.

Now, Baltic Air Policing missions are covered by 10 US Air Force F-15 fighters jets.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Baietii din cartier îsi arata talentele în fata musculosului tatuat.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x