Detalii despre accidentul din Iasi. Motodeltaplan prabusit, doi morti

motodelta iasiDoi tineri şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident aviatic produs in comuna Scânteia. Motodeltaplanul în care se aflau cei doi a căzut de la peste 60 de metri înălţime în timp ce survolau împrejurimile localităţii.

Aparatul de zbor s-a prăbuşit în bot, una dintre ipotezele aflate în lucru ale anchetatorilor fiind faptul că elicea aparatului s-a rupt. De asemenea, o altă ipoteză a anchetatorilor este că aparatul a intrat într-un curent de aer, iar pilotul nu l-a mai putut redresa.

Cel care pilota motodeltaplanul are 33 de ani, este inginer de profesie, şi locuieşte în Rebricea, Vaslui. Celălalt, un alt tânăr de 32 de ani, este de profesie tehnician dentar şi e fiul preotului parohiei din Scânteia. Cei doi erau prieteni şi zburau des deasupra localităţii. Accidentul tragic este anchetat de inspectorii de la Siguranţa Aeronautică.

Bubuitura produsă de impactul aparatului de zbor cu pământul s-a produs la ora 20.40, la aproximativ 200 de metri depărtare de o casă aflată la marginea localităţii şi a fost auzită de proprietar, care a fugit la faţa locului să vadă ce s-a întâmplat. Acesta a văzut motodeltaplanul prăbuşit, iar cei doi ocupanţi în agonie.

„Am auzit cum deltaplanul s-a izbit de pământ. Am mers acolo şi unul mai mişca, dar celălalt nu. I-am scos din aparat şi am încercat să-l resuscitez pe cel care mai respira. A respirat cam cinci minute, după care a murit. Am sunat la 112 şi le-am spus că unul dintre ei are puls, iar celălalt nu“, a povestit tânărul care a ajuns primul la faţa locului.

Anunţaţi prin 112, cei de la Pompieri au trimis mai multe unităţi medicale la faţa locului, dar şi descarcerarea. Medicii de la SMURD i-au resuscitat pe cei doi mai bine de o oră, dar nu au avut ce face decât să constate decesul. Cât medicii au încercat să-i readucă la viaţă pe cei doi tineri, rudele lui Andrei Mihăilă au stat în genunchi şi s-au rugat ca acesta să îşi revină.

La faţa locului a ajuns şi inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), colonelul Dan Iamandi. Acesta a precizat că încă nu se ştie care a fost cauza accidentului aviatic.

„Vor veni cei de la Siguranţa Aeronautică pentru a ancheta cazul. Nu se ştie care a fost cauza prăbuşitii. O presupunere ar fi că s-a rupt elicea dar aceasta se putea frânge şi la impactul cu solul. A fost deschisă o anchetă în acest caz“, a declarat colonelul Dan Iamandi.

Tânărul care pilota aparatul şi totodată proprietarul motodeltaplanului se numeşte Cristian Botezatu, în vârstă de 33 de ani. Sătenii au spus că survola des zona şi că acesta locuia în Vaslui, în localitatea Rebricea.

„Era inginer de profesie, la drumuri. Am auzit că mergea prin ţară. La noi venea şi zbura des. Chiar se înălţau foarte sus, că aproape nu-i vedeam“, a spus un localnic.

Celălalt tânăr decedat se numeşte Andrei Mihăilă, şi era unul dintre cei şase fii a preotului parohiei din Scânteia. Oamenii strânşi la locul accidentului spuneau că doi dintre fraţii decedatului se aflau în momentul prăbuşirii, în Parcul Expoziţiei, la Iaşi. De asemenea, localnicii îşi făceau griji că tatăl acestuia va muri dacă va afla tragica veste.

„Preotul a fost foarte bolnav şi ne-am rugat mult ca să se însănătoşească. Acum, când va afla că a murit, ne facem griji că ar putea să moară şi el, săracul“, a spus o femeie plângând.

Un alt sătean a spus că dintre cei şase fraţi, din care patru băieţi şi doua fete, Andrei era cel mai mare. Acesta a lăsat în urmă doua fetite. De asemenea, inginerul Cristian Botezatu a lăsat în urmă un copil în vârstă de câţiva anişori.

Sursa text si foto Ziarul de Iasi

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
prietena

Andrei a lasat in urma lui doua fetite si Cristi un un singur copilas..e trist sa transmiteti stiri si sa nu va informati inainte… Dumnezeu sa-i odihneasca pe amandoi!

Daniela

Dar ce se informeaza inainte vreodata. Dumnezeu sa il ierte! Sefa mea colabora cu el ca tehnician dentar…Cu doua zile in urma de tragicul accident am vorbit la telefon…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x