Dogfight greco-turc deasupra Marii Egee

Read Time:1 Minute, 0 Second

f16Cel putin asta anunta o publicatie elena, care scrie ca incidentul a avut loc chiar in aceasta saptamana, in cursul zilei de marti.

Ziaristii greci scriu ca o formatie de sase avioane de lupta ale Turciei, insotite de doua transportoare CN-235, ar fi violat spatiul aerian elen de noua ori inainte de a fi interceptate.

Cum era de asteptat, grecii au raspuns, iar la momentul interceptiei ar fi existat si un mic duel aerian manevrier, pana ca „invadatorii” turci sa paraseasca incinta.

Ca sa nu avem discutii, asta este ceea ce sustine o publicatie, pana la ora asta neavand (noi cel putin) cunostinta de o reactie oficiala a vreunei parti.

Disputa turco-elena din Marea Egee porneste de la limitele spatiului aerian national al celor doua state, care este alta pentru fiecare dintre ele. Grecii sustin ca spatiul lor aerian se intinde la 10 mile distanta de la un grup de insule situate in apropierea tarmului turc, in timp ce turcii recunosc o distanta de numai 6 mile.

In cele 4 mile de spatiu aerian disputat au loc, de obicei, incidentele aviatice turco-elene, care in trecut au fost de-a dreptul violente, soldate cu avioane doborate si piloti ucisi.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Turcii îi cam ‘violează’ săptamînal de la o vreme,de cînd spaţiul aerian se măsoară în mile maritime?

Jap

E opinia ta,chiar dacă greșești sau nu ești informat,păi dacă sau oprit luna asta cum zici tu înseamnă că au fost mai multe violuri repetate cu bună știință și ai ajuns lă ‘defazarea’ mea că greci au fost ‘violați’ săptamînal cu bună știință chiar am spune că le-au plăcut iar turcii nu sau opri nici odată din ‘violuri’ , nare nici otreabă siria cu m.egee. drept dovadă că ultimul viol a fost marţi în aceeași timp cu bairamul din siria. Apropo de cînd spațiul aerian se măsoară în mile marine?

Jap

Mila marină e folosită în marină iar km și km pătrați în aviație.Forța fie cu tine.

Previous post La multi ani soimilor Iorgov si Prunariu
Next post De bun ce e chinezoiul JF-17, Pakistanul mai vrea F-16
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x