Elicopterele IAR-330 Puma, oprite de la zbor

IMG_3550Elicoptere IAR-330 Puma ale Fortelor Aeriene Romane au fost consemnate la sol in urma unui incident petrecut marti.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, echipajul a luat decizia aterizarii fortate din cauza unor vibratii puternice, iar din primele concluzii se pare ca o pala a rotorului era fisurata.

„Marţi, 17 martie a.c, în timpul unui zbor de antrenament, echipajul unui elicopter IAR-330 PUMA al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibraţii peste limita normală şi a acţionat conform procedurilor în vigoare.

După aterizare, în urma verificărilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene anchetează circumstanţele producerii evenimentului. În acest moment, elicopterele IAR-330 sunt oprite de la zbor până când vor fi stabilite cauzele incidentului”, transmite MApN.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cezar

Asta ne mai trebuia acum, sa avem elicopterele consemnate la sol…..avand in derulare antrenamente multinationale si cu Ivan pe steroizi. Intrebare intrebatoare, in caz de incidente similare la MIG-uri, se consemneaza toata flota la sol? Cine mai face ‘militia aeriana’ si cine ne mai apara in caz de bum bum? 🙂

Florin
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x