Este F-16 prea scump de zburat? Argentinienii zic ca da

fAflati de ani de zile in cautarea unui multirol bun si ieftin, care sa inlocuiasca tot mai batranele Mirage, argentinienii dau F-16 ca exemplu negativ in materie de cost de operare.

Julio Martínez, ministrul argentinian al Apararii, a vorbit recent despre achizitia de avioane, el sustinand ca tara sa isi doreste un avion care sa ii permita garantarea securitatii spatiului aerian national, fara mofturi de genul supersonic sau mai stiu eu ce.

Ca sa fie mai convingator, Martinez i-a aratat cu degetul pe vecinii si prietenii chilieni, care au in dotare cateva zeci de F-16, da’ cam degeaba spune el.

“Vom analiza toate propunerile pe care le primim, fara excludem vreuna. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Cele mai importante criterii sunt disponibilitatea si costul de utilizare. Sunt avioane care costa 17 mii de dolari ora de zbor. Chile are 24 de F-16 si nu le poate zbura. Noi avem nevoie de avioane care sa aiba costuri adecvate”, a spus acesta.

Iar analistii tind sa ii dea dreptate, Chile repartizand sume prea mici pentru utilizarea flotei de F-16.

Acum, o fi bine, n-o fi bine, presupun c-om vedea pe pielea si bugetul nostru de la anu’.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
hm-specCezarAiurel VlaiciuLanceRjap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
jap
Guest
jap

chile are mai mult de 24f-16,iar ei nau nici un interes sa bage lovele moca in aviatie pt ca n-au dusmni,poate pinguinii din madagascar sai sicaneze.Forta fie cu tine.

Cezar
Guest
Cezar

Pai argentinienii astia sunt rupti in fund de prin 2000 incoace. cred ca lor li se pare scumpa si ora de zbor de pe Soim. Sa-si cumpere deltaplane ca-s usor de operat si-i costa putin ora de zbor. Ieftin ca Braga! 🙂

hm-spec
Guest
hm-spec

adevarat ai grait frate!