F-16 in alarma | Video

alarmaPentru ca mai avem doar vreo doi-trei ani pana cand vom vedea avioane F-16 cu inregistrare romaneasca si cocarde “tricolore”, m-am gandit ca ar fi bine de vazut cum este utilizat acest avion pentru clasica misiune de Politie Aeriana.

Si ce Forte Aeriene sunt mai potrivite pentru a exemplifica acest lucru daca nu cele din tara vecina si prietena Portugalia, cea care ne-a si vandut nesimtit de ieftin cele 12 avioane F-16. Sesizati ironia, sper.

Revenind la F-16 in alarma, este evident ca exista o serie de diferente majore intre Portugalia si Romania. Daca la noi pilotii aflati in alarma sunt cazati in vecinatatea hangarului in care se afla avioanele, la ei celula de alarma este situata destul de departe si este nevoie de un drum cu masina.

Imediat ce sunt alarmati, ai nostri merg la sala de echipare, sunt ajutati sa imbrace intreg echipamentul, dupa care alearga la avioane. Ai lor se reped la masina, iar cand ajung la hangar se echipeaza singuri, in spatele autovehiculului.

Cum si noi si ei suntem membri NATO, presupun ca timpii de reactie sunt aceiasi, In conditiile astea, zic ca ai nostri au un avantaj major sau cel putin asa se vede din afara.

Bine, destul cu vorba, vreau sa va uitati si voi cum se alarmeaza F-16 portugheze si sa-mi scrieti impresiile. Mai bine, mai rau, diferente nesemnificative?

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
JapAttiCezar Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Cezar
Guest
Cezar

Ce nesimtire pe noi sa acceptam asa pomana de la portughezi…asta-i lipasa de deminiate! :))))

Atti
Guest
Atti

Ma uitam cum alearga pe coridorul ala lucios ca oglinda – trage careva pilot o tranta si adio juma’ de celula de alarma.

Apoi se trantesc in Patrolul ala de o varsta cu avioanele proaspat cumparate de noi si raliu pana la hangar. Doamne feri, faci o pana, crapa motoru’, stiu eu ce? Si adio celula de criza.

Metoda noastra de a tine pilotii langa avioane cred ca e mult mai sanatoasa pentru toti.

Jap
Guest
Jap

@ atti. formidabilul 1