F-22 on tour: Raptorii au ajuns la Campia Turzii

Foto: USAFE
Doua avioane de lupta de generatia V, F-22 Raptor, au ajuns luni pe Baza Aeriana Campia Turzii.

Acest one day deplyment face parte din turul european al Raptorilor, care, in ultima saptamana, au ajuns in Polonia, Norvegia, Grecia si Spania.

Pe nesimtite, si nu pentru ca avioanele-s stealth, ci pentru ca nu a existat comunicare, avioanele au ajuns la Campia luni cu putin timp inainte de pranz.

Daca la precedenta vizita in Romania, la Mihail Kogalniceanu, am fost anuntati cu cateva ore inainte, de aceasta data nimeni nu a “suflat” nimic si nu stiu daca este vorba despre un protocol, avioanele executand misiuni in aceste one day deployment, sau de nepasare.

Pana cand vom primi mai multe informatii zic sa ne bucuram de vizita celor mai bune avioane de lupta din lume.

19
Leave a Reply

avatar
9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
OmniusAdiPawlykLanceRPetre Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
cristian
Guest
cristian

Aiurea cele mai bune din lume !

M-am lamurit mai de mult ca esti un proamerican fanatic.

Raptor
Guest
Raptor

Eu nu sunt proamerican, dar sunt pro sistemelor lor militare (desi nu toate)
Poti face diferenta?

Marius B
Guest
Marius B

Eu unul cred ca nu sunt fanatic dar ma declar pro American. Nu inteleg cum poate asta sa fie o acuzatie sau ceva rau. Ca fapt divers, in si mai mare masura ma declar pro-european. Majoritatea informatiilor din acest moment ne arata ca sunt cele mai buna avioane din lume, fi e macar si prin apartenenta la clubul generatiei V. Daca asta este doar o conventie putem totusi apela la o comparative mai directa: – F22 are toate capabilitatile celorlalte avioane similare dar nu exista nici un alt avion care sa posede principalele capabilitati ale Raptorului (detective dificila, avionica si… Read more »

Raptor
Guest
Raptor

Am putea spune ca ar fi fost Northrop YF-23 Black Widow, dar acesta a fost doar un prototip si nu a ajuns in productia de serie si exploatare.
In plus, a fost in fata YF-22 Raptor in 90 cand s-a desfasurat competitia, iar de atunci Raptorul a mai fost imbunatatit.
Oricum am intoarce-o pe toate partile, in acest moment nu ne putem raporta decat la Raptor cand vorbim de avioane de lupta, chiar si cu F-35 tot la Raptor ne raportam

Adi
Guest
Adi

F35 depaseste cu mult F22 la capitolul avionica si integrarea sistemelor. E singura lui calitate, intr-o comparatie directa, dar contrazice primul punct al tau.

Pawlyk
Guest
Pawlyk

Nu bre trollski, Su 57 e cel mai bun din lume. La categoria cea mai buna gluma de avion. Tristi mai sunteti bai clovnilor.

Florin TALOS
Guest
Florin TALOS

Pro roman mai este cineva in tara asta ?

Jap
Guest
Jap

Îmi aduc și acum aminte,cînd au venit Raptori data trecută,au pus un Raptor lîngă un LanceR,aproape că îmi dăduse lacrimile. Sper,ca acum să nu m-ai facă asă ceva și gringo să aibă mai mult respect faţă de “cel mai bun avion din lume”,așa zic ei.

Petre
Guest
Petre

Thumb up! Arata bine si sunt cele mai tari fighter-e ever, poa’ sa zics rusu’ , pardon trollu’ ce-o’ vrea.

In dogfight nu indrazneste SU-ul fie ce o fi.
Si ce faca suntem pro-americani ? Ce au americanii ?

Adi
Guest
Adi

Este probabil cel mai puternic avion de suprematie aeriana, dar in dogfight vreo cateva avioane rusesti il intrec: americanii au recunoscut deschis ca nu sunt numarul 1 la manevrabilitate si ca nu pretind asa ceva, chiar spun ca tactica lor se bazeaza pe detectia si distrugerea inamicului cu mult inainte de a ajunge la distanta de dogfight.

Am vazut cateva manevre facute cu SU pe care nu credeam ca o sa le faca cineva vreodata, genul de manevre care nu exista in catalogul ARESTI pentru ca nimeni normal la cap nu le-ar incerca.

Jap
Guest
Jap

Au venit pe aici săși marcheze teritoriul și să le arate amăreștenilor,cei ăla gen5. Îs curios,dacă FPS-urile noastre ia “ginit”. Dacă aveau sîrbii acum S-300,să vedeți ce jale era acum pe la amerikansky. Oricum sper ca acum să nu le mai parcheze pe lîngă vreun leșinat de LanceR.

Raptor
Guest
Raptor

FPSurile sunt depasite de cand le-am luat, la acel moment americanii erau in plin proces de modernizare a lor. Noi le-am luat noi si invechite si asa au ramas.
Ar fi fost tare sa dea sarbii un pasaroi american indiferent de specie, am fi avut un 99 bombing reloaded de toata frumusetea de vazut si de data asta nu cred ca-i mai iertau.

Jap
Guest
Jap

Raptore,ai auzit de AK-47,cea mai vîndută armă,din lume,cică este și pe drapelul unei țări. Ia orice armă americană și bago în noroi și apoi să treci cu șenila peste ea. Vezi dacă o să mai poți trage cu ea.

Raptor
Guest
Raptor

As lua bre, da la buticul din colt n-au arme de la uncle sam.
Legat de fiabilitatea AK, e doar mit pentru ca majoritatea armelor actuale o pot face.
Cat priveste testul senilei… LanceR e de veghe 😉

Jap
Guest
Jap

Îi răspunsesem lui @Raptor. În bulgaria se duc și Raptorii?

Omnius
Guest
Omnius

Acum avem oportunitatea de a testa capabilitatile radarelor noastre. In plus se poate testa daca vreuna din rachetele sol-aer poate obtine un “lock” pe tinta. Evident fara sa fie lansata. Se mai pot testa tehnicienii si maistrii militari sa vina cu idei ca sa obtina un “lock”