F-35 a fost doborat. In simulare

V-am scris si in titlu, sa nu cumva sa va speriati si apoi sa ma injurati ca incerc sa mint ca aia, ii stim noi care, niste derbedei 😀 Ei bine, primul F-35 a cazut, la figurat desigur, in timpul Red Flag.

Prima participare pentru noul avion stealth al SUA la un exercitiu de asemenea amploare pare sa fie un succes, din ce spun oamenii implicati.

Pentru cei care spun ca 35-ul e muci ca manevrier si il poti da jos si c-o Cessna trebuie sa spun ca asa numitul kill ratio al avioanelor in timpul exercitiilor a fost de 15:1. Adica 15 agresori doborati si un singur avion pierdut.

Iar din declaratiile militarilor reiese ca A-urile USAF au fost muncite serios, efectuand peste 100 de misiuni in cadrul Red Flag.

De asemenea, s-ar parea ca s-au schimbat si scenariile de “joaca” de la Red Flag, 35-ul avand de infruntat mai multi agresori decat in mod obisnuit in timpul dog fight-urilor.

In fine, Lt. Col. George “Banzai” Watkins, comandantul 34th Fighter Squadron a USAF, dotata cu F-35A, spune ca avioanele au facut in timpul Red Flag fix ceea ce se trebuiau sa faca. Acum nu stiu, o fi bine, n-o fi bine…

12
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
LanceRMig-21 LanceRIAR 80JapTigrulArkan Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
TigrulArkan
Guest
TigrulArkan

Pai de exemplu pentru Romania f35 ar fi destul de bun (pe un termen mai lung ) avand in vedere ce au vecinii (de fat ce nu prea au ).Infine visez si eu,nici a 2 escadrila de f16 nu a fost cumparata pana acuma…

Jap
Guest
Jap

Se vede de la o poștă că articolul și știrea oficială e o făcătură ordinară unde îl pre-a mărește pe ’35. Probabil să îl prostească pe Trump.Cine erau ‘agresorii’? ’35 na dat pîna acum de su-30 indian,să vadă cei ăla un adevărat Red Flag. Acum nici canadienii nu m-ai pun botul la știri de ăstea și au dat comandă de o escadrilă de F-18 pînă le vine ’35.

IAR 80
Guest
IAR 80

Cel mai probabil, F-35 a trebuit sa infrunte F-16 sau F-15 numai in BVR ca sa arate bine la Red Flag. Altfel Trump le-ar fi taiat macaroana. F-35 oricum e o platforma slaba. Viteza maxima 1.6 mach, raza de actiune mica (2200 km), manevrabilitate scazuta. E pacat ca au renuntat la atat de multe caracteristici doar pentru a avea un avion multifunctional. Daca baza de plecare e slaba avionul nu va fi grozav indiferent de cati bani arunci in el. SUA prefigureaza ca F-35 va ramane in serviciu pana in 2070. Acum Japonia, China si Rusia dezvolta avioane stealth. Probabil… Read more »

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Ce mi se pare ciudat este ca acest pilot lauda extrem de mult “situational awareness-ul” nicidecum caracteristica de invizibilitate a 35-ului. Ei bine acest situational awareness este dat de senzorii cu care este burdusit si camerele ce acopera toate unghiurile avionului, precum si schimbul de date probabil mai perfectionat(datalink) si a radarului. Ei bine, daca toti acesti factori au stat la baza scorului de 15:1 in fata avioanelor de gen 4 si nu caracteristica lui “stealth” atunci au facut cu adevarat rahatul(F-35) praf. Pentru ca toata aceasta tehnologie de ultima ora(senzori, camere…) puteau fi puse la fel de bine pe… Read more »

Jap
Guest
Jap

Asta cu ‘steltu’ m-ai rămîne de văzut LanceRe, (F-117).O fi el stealth,nu zic nu,dar pt ăia din fundu’l africi. Aici prin emisfera nordică ‘unii’ se laudă că au fabricat radare care l-au ‘văzut’ pe Raptor,plus căși m-ai fabrică și ei ‘stelturi’. Aștept să văd care este primul avion doborît de 35 și apoi m-ai vorbim. OK?