F-35 in Germania? Numai ca “optiune secundara”

Germania nu vrea F-35 decat ca “optiune secundara”, marele favorit pentru inlocuirea batranelor Panavia Tornado fiind Eurofighter Typhoon.

O spune cu subiect si predicat Ralf Brauksiepe, secretar de stat in Ministerul Apararii de la Berlin.

Acesta a reactionat dupa ce seful Fortelor Aeriene, Lt. Gen. Karl Muellner, a declarat public ca F-35 este o optiune pe care Germania o ia in considerare pentru inlocuirea flotei de Tornado.

Secretarul de stat a transmis ca, pentru Guvernul Germaniei, principala optiune este Eurofighter Typhoon, iar F-15E, F/A-18 Super Hornet si F-35 Lightning II sunt “optiuni secundare”.

Totusi, daca va merge pe optiunea Typhoon, Germania va fi una dintre putinele puteri ce nu va avea in dotare avioane de generatia V, un statut pe care nu stiu daca nemtii si-l pot permite.

Panavia Tornado va fi pensionat de germani in jurul anului 2025.

4
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AdiMig-21 LanceRRaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

EF e superior la toate capitolele lui F35,iar cu restul F-urillor,canardurile europene au șters pe jos pe la toate exercițiile de peste ocean. Azi nemţii și francezii lucrează la proiectarea unui avion de gen. V-VI.

Raptor
Guest
Raptor

Sincer nu m-as risca sa le dau nemtilor avioane dupa cat au bociferat cu F-104 si bocifereaza in continuare cu ceva ce nu e al lor. Faza tare e ca germanii vor fi in coada, da – da, in coada celor cu F-35 deoarece nu s-au implicat in proiect si implicit nu au prioritate. Germania putere? Pe bune? Poate pe hartie sunt o mica putere, dar in realitate se iau de mana cu prietenii lor rusi la efective in stare operationala si am avut episoade de la NH90, Eurofighter, flota maritima, EF, , SH-53 pasat de la o arma la… Read more »

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Asa e, sa-i tinem pe nemti in coada si pe turci in frunte. Eu personal, as scoate turcii din ecuatie si as incerca sa-i atrag pe nemti mai degraba..

Adi
Guest
Adi

Nemtii nu sunt interesati de domeniul militar, e plina presa germana de articole despre cat de prost stau cu intretinerea la toate echipamentele, vand tancurile Leopard 2 oricui vrea sa le cumpere si nu vor sa dea bani pe F35. EF e coproductie, e mai ieftin pentru ei si au niste obligatii asumate, o sa fabrice un numar de EF cat mai mic si gata, trag clapa NATO cu procentul din PIB pentru aparare asa cum o fac de vreo 15-20 de ani incoace si nimeni nu are ce sa le faca.