F-35 pierde teren in Canada. Alte patru multiroale pe lista

cf18-fNoul, scumpul si intarziatul avion american F-35 Lightning II pierde teren in Canada, vecinii din Nord ai SUA anuntand ca au intocmit o lista de cinci multiroale pe care le vor analiza inainte de a atribui comanda unui producator.

Initial, canadienii au mers pe ideea de F-35, anuntand o comanda de 65 de aeronave in versiunea pentru Fortele Aeriene, A-ul. Numai ca intarzierile mari in dezvoltarea noului aparat, precum si pretul care creste precum Fat-Frumos, i-au facut pe canadieni sa se mai gandeasca, sa se mai codeasca si, intr-un final, sa renunte la acordul cu Lockheed Martin.

Acum, autoritatile guvernamentale anunta ca Ministerul Apararii a intocmit o lista de cinci avioane multirol ce urmeaza sa fie analizate.

Pe lista Canadei se regasesc F-35 (Lockheed), F-18 SuperHornet (Boeing), Eurofighter (EADS), Gripen (Saab) si Rafale (Dassault).

Producatorii celor cinci aparate vor fi contactati in perioada urmatoare pentru a transmite informatii despre produsele lor, urmand ca apoi sa inceapata discutiile delicate despre pret si posibilitatea schimbului tehnologic.

Ultimele vesti din Ottawa dadeau ca mare favorit in cursa de inzestrare a Fortelor Aeriene Canadiene, avionul francez Rafale.

Pentru cele 65 de multiroale vizate, nord-americanii pun la bataie 8,9 miliarde de dolari, dorind in schimb un program de offset consistent.

Fortele Aeriene Canadiene au in dotare 79 de avioane CF-18A si CF-18B.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x